Z bolestí žalúdka 11-ročnej dievčiny sa vykľul pôrod

Z bolestí žalúdka 11-ročnej
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2018-02-07 00:37:22 |

Život píše naozaj bizarné príbehy. Rodičia priviezli do nemocnice dcéru s kolikou a odchádzala odtiaľ so synčekom. Otcom je jej 14-ročný brat!

Lekári v nemocnici Virgen de la Arrixaca v španielskej Murcii sa v piatok riadne zapotili. Pôvodne mysleli, že budú riešiť bolesti žalúdka, v skutočnosti maloletú pacientku pár minút po prijatí predávali pôrodníkom, vďaka ktorým priviedla na svet zdravého chlapca. Ešte absurdnejšie na celom príbehu je to, že otcom bábätka je 14-ročný brat dievčiny

Zdroje blízke prípadu uviedli, že chlapec mal v čase, keď dievča otehotnelo, iba 13 rokov. Napriek tomu, že mal pomer s 11-ročnou sestrou, nebude pre svoj vek podliehať žiadnemu trestnému konaniu. Podľa španielskeho práva totiž nenesie žiadnu trestnú zodpovednosť.

Rodina tvrdí, že o tehotenstve dievčiny vôbec nikto z nich netušil a zmeny na jej tele pripisovali vývoju. Keď sa začala sťažovať na neznesiteľné bolesti v oblasti žalúdka, boli presvedčení o tom, že ide o vážny problém s črevami a preto ju dopravili do nemocnice. Otcovstvo brata dievčaťa musia ešte potvrdiť testy DNA, ktoré sa uskutočnia v najbližších dňoch. Šéf regionálneho zdravotného úradu Manuel Villegas opísal prípad ako "absolútne výnimočný". Ako dodal, momentálne prebieha prešetrovanie a keď bude všetko objasnené, uvidia ako sa to stalo a akým spôsobom bude možné rodine pomôcť. Podľa miestnych správ neexistujú žiadne dôkazy, že by brat sestru znásilnil, pravdepodobne išlo o dobrovoľné konanie z obidvoch strán.

(nemocnica v Murcii, kde 11-ročná dievčina porodila) 

Novopečená mladučká mama aj synček sú ešte v pôrodnici a obaja sú v poriadku. K tomu, ako sa odrazí na zdraví drobčeka súrodenecký vzťah jeho rodičov, sa lekári zatiaľ nevyjadrujú. 

Vzťahy medzi príbuznými sú známe od nepamäti. Napríklad aj všetkým známy grécky boh Zeus bol podľa legendy splodený súrodencami – titanom Kronom a jeho sestrou Rheiou, ktorá sa stala jeho manželkou. Britský prírodovedec Charles Darwin, ktorý je pôvodcom teórie evolúcie prirodzeným výberom, sa zase oženil so svojou sesternicou a ani u jedného z ich 9 detí sa neprejavil žiadny zdravotný problém. Naopak, štyria ich potomkovia boli veľmi vzdelaní a stali sa uznávanými kapacitami vo svojich odboroch.

Vo všeobecnosti však pri spájaní sa príbuzných hrozí riziko prejavenia sa skrytých dedičných znakov u potomkov. Najčastejšie sa môžu preniesť farbosleposť, celiakia, albinizmus a vrodená krvácavosť.

Prečítajte si tiež:

Odchod do pôrodnice: Keď sa udeje toto, radšej neotáľajte

Hrôza v pôrodnici: Bábätku odtrhli hlavu!

 

Fotogaléria


Foto: thinsktock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia