Mama stále dojčí 5-ročnú dcéru, manžel jej fanúšikom nie je

Mama stále dojčí 5-ročnú
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2018-01-15 11:30:02 |

Sophie Mei Lan (29) nevidí nič divné na tom, že svoju dcéru Jasmine v predškolskom veku dodnes dojčí. Manžel pre to nemá pochopenie.

 Anglická novinárka a blogerka, ktorá je dvojnásobnou mamou pripúšťa, že "nekonečné dojčenie" v jej manželstve spôsobuje napätie, lebo jej muž sa s ňou v tomto nestotožňuje.

Sophie nedokáže zatiaľ s dojčením staršej dcérky prestať, lebo podľa nej ju to s ňou výnimočne zbližuje a ešte stále jej mlieko potrebuje. „Myslím, že na tom nie je nič zvláštne. Materské mlieko je výživné, upokojujúce a je zadarmo. Za tie roky som zachránila tisíce libier z rodinného rozpočtu,“  tvrdí.

Sophie má aj dvojročnú dcérku Ariannu a tak s dievčatami i spáva. Mlieko totiž pýtajú aj v noci. Kým Jasmine sa obvykle napije pred spánkom a potom pokojne odfukuje, Arianna dostane naň niekedy ešte chuť aj uprostred noci.

Sophiin 30-ročný manžel Chris je už z dojčenia nervózny a v rodine panuje napätie. Muž by bol najradšej, keby s tým už Sophie prestala. Nezdá sa mu to v poriadku a tiež sa obáva o jej zdravie, keďže dojčenie predsa len organizmus vyčerpáva. „Moje dojčenie spôsobuje vo vzťahu určité trenie, Chris by bol rád, keby som s tým prestala, lebo je to únavné pre celú rodinu,“ priznáva Sophie. Napriek tomu sa nedokáže dojčenia vzdať. „Viem, že materské mlieko je jednou z najzdravších vecí, ktoré môžeme deťom dať,“ argumentuje.  

Sophie si tiež uvedomuje, že priťahuje pozornosť, kdekoľvek staršiu Jasmine dojčí na verejnosti„Ľudia sa pozerajú a cítim sa trochu nepríjemne,“ hovorí, ale ani napriek tomu nevie s tým prestať. Priznáva, že niekedy už má toho dosť aj ona, ale rešpektuje dcérku, ktorá sa materského mlieka nechce vzdať. 

Väčšina mám dojčí deti šesť mesiacov až jeden rok. Výskumy však ukazujú, že dlhodobejšie dojčenie má významný vplyv na puto medzi matkou a dieťaťom. Podľa odborníkov je ale aj vzhľadom na organizmus matky a jeho regeneráciu vhodné po dosiahnutí dvoch rokov veku dieťaťa s dojčením prestať.

Prečítajte si tiež:

Toto je päť najčastejších mýtov o dojčení

Mama rekordérka denne vyprodukuje 7 litrov mlieka

 

Fotogaléria


Foto: Instagram
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia