Máte jedno z týchto 6 zamestnaní? Hrozí vám rozvod

Máte jedno z týchto
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-01-12 00:30:30 |

Rozvod. Také nepríjemné slovo. Žiadny manželský pár na začiatku neverí, že sa to zvrtne a ukončia svoj vzťah práve rozvodom. Kde je chyba? Môže za to práca?

Dôvodov, prečo sa ľudia rozvádzajú, je mnoho. Môže byť za tým nevera, nedostatok komunikácie, jeden z partnerov začne mať dojem, že ten druhý ho už nemiluje, city ochladnú. Ale zamysleli ste sa niekedy nad tým, že za rozvodom môže byť aj zamestnanie? Z istého prieskumu totiž vyplynulo, že naozaj existujú povolania s vysokou mierou rozvodovosti. Máte vy alebo váš partner niektoré z týchto zamestnaní? Mali by ste byť v strehu, hrozí vám rozvod!

1. Manažéri v kasínach

Tabuľku profesií s najvyššou mierou rozvodovosti vedú manažéri herní a kasín. Pracujú v sfére, kde musia komunikovať s klientami, na mieste, kde sa pije veľa alkoholu. Ich úlohou je zabezpečiť, aby sa zákazníci zabávali, cítili sa pohodlne a odchádzali s nezabudnuteľnými zážitkami. A nie sú to len manažéri kasín, rozvodovosť sa týka aj priamo zamestnancov, krupiérov, ktorí návštevníkov obsluhujú a prichádzajú do priameho kontaktu.

2. Barmani

Nie je veľkým prekvapením, že číslo dva na zozname zastávajú barmani. Pracujú totiž v podobnej sfére ako manažéri kasín. Nemajú pevnú pracovnú dobu, musia byť v robote do neskorej noci, na mieste, kde alkohol tečie prúdom, komunikujú s hosťami, ktorí si vylievajú nešťastné srdcia. Aj keď odíde posledný zákazník, rátajú kasu, upratujú. Spoliehajú sa na tringelty, takže často flirtujú. Je ťažké si naplánovať program s manželom, ktorý nemá pevný pracovný čas.

3. Letušky a letoví asistenti

Zatiaľ čo lietanie po celom svete sa nám bežným ľuďom môže zdať ako práca snov, letušky a letoví asistenti patria k najviac rozvodovému povolaniu. Až polovica z nich sa rozvádza. Veľa cestujú, málo sú doma, stretávajú sa množstvom ľudí a často preskočí iskra. Nie je nezvyčajné, že si nájdu nového partnera medzi členmi posádky.

4. Zamestnanci, ktorí pracujú na zmeny

Myslíte si, že zamestnanci vo výrobných halách majú rutinnú prácu a nič ich netrápi? Omyl. Výskum zistil, že ľudia pracujúci na zmeny sa často rozvádzajú. Väčšinou pracujú na dlhé a krátke týždne, často robia dvanástky, musia do práce aj cez víkend. Nedostatok rutiny, harmonogramu spôsobuje, že netrávia toľko času s rodinou, ako si normálne fungovanie vyžaduje.

5. Telefónni operátori

Mnohé nemocnice a veľké korporácie stále zamestnávajú ľudí na to, aby prepájali hovory na správne oddelenie alebo osobu. Poviete si, nie veľmi náročné povolanie. Ale prečo sa veľa operátorov rozvádza? Nikto to nevie s istotou povedať. Operátor ústredne komunikuje s mnohými ľuďmi, je preto viac ako pravdepodobné, že tieto rozhovory vedú k nadviazaniu nových vzťahov.

6. Telemarketingoví pracovníci

U telemarketingových pracovníkov je rozvodovosť poznačená v značnej miere stresom, ktorému sú vystavení. Počúvajú ľudí, ktorí sa na nich obracajú so svojimi problémami, kričia na nich, sú nepríjemní. Podliehajú veľkému napätiu a stresu. Keď sa vrátia domov, očakáva sa od nich, že budú milí, spokojní a nápomocní. Stres z práca preniká do ich partnerských životov a môže ich vzťah ľahko zničiť.

Prečítajte si tiež:

Nový partner: Takto ho predstavte deťom

Sedem varovných signálov, že v manželstve máte problém

 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia