Bojujete s vianočným stresom? Ozdobte si príbytok skôr

Bojujete s vianočným stresom?
Ilustračné foto
Zdroj: pixabay.com
2017-12-06 13:30:59 |

Vianoce už klopú na dvere. Nákupné centrá praskajú vo švíkoch, začali sa vianočné trhy, prvé snehové vločky začínajú poletovať.

Prípravy na vianočné sviatky prichádzajú stále skôr a skôr. Obchody už v septembri predávali vianočné ozdoby. Kvantá vianočných reklám, bilboardov, všade množstvo nakupujúcich, ľuďom to lezie na nervy, sú znechutení a na Vianoce sa prestávajú tešiť. Tomu je však koniec! Psychológovia tvrdia, že skoršia príprava na tento sviatok nemusí byť vôbec zlý nápad. Podľa nich, keď si ozdobíte svoje príbytky skôr, budete sa cítiť šťastnejší a ubránite sa tak vianočnému stresu.

Žijeme v uponáhľanom svete, ľudia sa stále niekde naháňajú, nemajú čas sa poriadne nadýchnuť. Práve Vianoce sú čas, ktorý nám dáva príležitosť spomaliť a robiť veci, ktoré nás robia šťastnými. Psychoanalytik Steve Mckeown tvrdí, že vianočné ozdoby, dekorácie, vianočná atmosféra, sú presne tie veci,  čo ľudí spomalí a dovolí im, poriadne sa nadýchnuť.

Jeho rada znie:  „Nečakajte, vyberte škatuľu s vianočnými ozdobami a dekoráciami a ozdobte svoje príbytky.“ Otvoríte tak dvere spomienkam z detstva, zaspomínate si na staré dobré časy, doma zavládne pokojná atmosféra. Rodinné chvíle si môžete spríjemniť výrobou ozdôb, ktoré potom spoločne zavesíte na stromček či vchodové dvere. Vsaďte na vianočné tradície. Môže to byť každodenná večerná prechádzka s deťmi ruka v ruke, čítanie vianočných príbehov či spoločné pečenie medovníkov.

 

Prečítajte si tiež:

Tieto vianočné reklamy sa naozaj podarili

Ako sme zistili, že darčeke nenosí Ježiško

 

Fotogaléria


Foto: pixabay.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia