Popraskané päty? Zoberte alkohol a aspirín a je po probléme

Popraskané päty? Zoberte alkohol
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2021-11-18 09:30:00

Suché a popraskané päty trápia nejednu ženu. Okrem toho, že ide o estetický problém, môže byť aj riadne bolestivý. Poradíme vám, ako sa ho zbaviť.

Koža na chodidlách je aj za normálnych okolností suchá. Hlavne v zime telo trpí nadmerným vysušovaním, koža na pätách je vysušená, tvrdá, zvykne praskať, odlupovať sa, svrbieť, čo môže byť veľmi bolestivé. Ak vás trápia suché a popraskané päty, treba odhaliť príčinu ich vzniku. Môže byť za tým choroba ako cukrovka, psoriáza či porucha štítnej žľazy, zlá obuv alebo jednoducho zabúdate na ich hydratáciu.

Keď je problém na svete, najlepšie urobíte, ak navštívite pedikérku, ktorá si s vašimi pätami hravo poradí. Odstráni zhrubnutú kožu a chodidlá riadne prehydratuje. Rovnako by ste sa mali zamyslieť nad zmenou sprchového gélu, je totiž možné, že ten, ktorý práve používate, síce pekne voní, no vysušuje vašu pokožku. Pravidelným krémovaním najlepšie každý večer pred spaním, predídete zhrubnutiu kože na pätách. Samozrejme, nemali by ste zabúdať na pitný režim. Nedostatok tekutín vysušuje kožu celého tela.

Ak sa chcete zbaviť popraskaných chodidiel v pohodlí domova bez použitia chemikálií, skúste tento recept. Výsledky budú viditeľné už za dva týždne.

Čo budete potrebovať?

  • 10 kusov aspirínu
  • 250 ml alkoholu, najlepšie 70-percentného (môže byť aj slabší)

Vložte aspiríny do misky a rozdrvte ich na jemný prášok. Pridajte alkohol, riadne premiešajte a vzniknutý roztok prelejte do sklenenej fľaše. Nechajte lúhovať optimálne dva dni. Pred nanesením na gázu fľaštičku riadne pretrepte. Potom gázu priložte na postihnuté miesto a zabaľte päty do fólie. Oblečte si ponožky a nechajte pôsobiť celú noc. Ráno päty opláchnite teplou vodou a vysušte jemne uterákom. Rozdiel bude viditeľný už po 10 aplikáciách. Nezabudnite ich každé ráno poriadne natrieť hydratačným krémom a vykročte do nového rána s hladkými a peknými chodidlami.

Tento zázračný liek sa dá použiť aj na liečbu kŕčových žíl. Poskytuje úľavu od bolestivého podráždenia kože a zápalu. 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie