Pamätáte si na vlasatého „medvedíka“ Coxa? Takto dnes vyzerá

Pamätáte si na vlasatého
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2017-11-10 00:30:09 |

Najvlasatejšie dieťa Veľkej Británie Cox-Noon budí pozornosť od narodenia. Jeho hustá hriva je neprehliadnuteľná. V 15 mesiacoch života má za sebou už sedem strihaní.

Coxa sme spoznali, keď mal osem týždňov. Bol taký rozkošný, že si ho všimli médiá na celom svete. Jeho mama Chelsea vtedy priznala, že vybrať sa s ním do obchodu či len tak na prechádzku, nie je jednoduché, lebo sa pri nich vždy pristavovalo veľa ľudí. Synčekove tvrdé husté vlasy si vyžadovali aj špeciálnu starostlivosť, od narodenia mu ich musela sušiť fénom.

Dnes má „Dieťa medvedík“ už 15 mesiacov, je rovnako rozkošný ako pred rokom, džavoce a chodí a  vlasy má stále výnimočné. Kým niektoré deti v tomto veku ešte nemuseli pod nožnice ani raz alebo majú za sebou prvé strihanie „na spevnenie vláskov“, Cox-Noon má účes upravovaný už sedemkrát.

Najhoršie je podľa jeho maminy to, že pre ich nepoddajnosť ich nemožno vytvarovať do žiadneho zmysluplného účesu. Počas uplynulého roka ich vyskúšali niekoľko, no Coxove vlasy rastú príliš rýchlo a sú príliš hrubé na to, aby mu v účese vydržali. „Tie jeho vlasy sú neuveriteľne silné, vyzerajú skoro ako koberec,“ hovorí Chelsea. Ako priznala, spočiatku sa veľmi z hustej synčekovej štice tešila a páčilo sa jej, že púta pozornosť, no dnes to vníma už skôr ako prekliatie. „Je to ťažké, keď rast vlasov neviete spomaliť, zriediť ich či zjemniť a žiadny účes nedrží,“ posťažovala sa.

Prvýkrát ho strihali, keď mal tri mesiace a dnes je už pravidelným zákazníkom miestnych kaderníctiev. Mama si netrúfa strihať ho sama, lebo je to v jeho prípade dosť zložitá záležitosť. Kým donedávna mal Cox vlasy rovné, postupne začínajú byť kučeravé a podľa Chelsey bude Cox asi raz nosiť afroúčes.

Mama na plný úväzok Chelsea má doma ešte dvoch synov - sedemročného Mitchella a päťročného Prestona. Tí majú vlasy rovnaké ako ich rovesníci, len Cox ich má špeciálne. Chelsea trpela počas tehotenstva s ním riadnym pálením záhy a mala naozaj divné chute. „Každý deň som si musela ísť kúpiť veľký sáčik ľadu, dala som to do pohára a jedla. Asi si musel pestovať hustú hrivu, aby sa udržal v teple,“ hovorí s úsmevom. 

 

Cox-Noon nie je jediným dieťaťom so špeciálnou hrivou:

Mohlo by vás tiež zaujať:

Rozkošnej Millie by háro bez fénu nevyschlo

Je to parochňa? Rozkošná Heather má hlavu plnú vlasov

Fotogaléria


Foto: YouTube.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia