Dobrá kniha nikdy nie je zlý nápad na vianočný darček

Dobrá kniha nikdy nie
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-11-10 16:30:48 |

Viete už, aké darčeky sú v kurze túto sezónu? A vôbec, rozmýšľali ste už o tom, čo dostane vaše dieťa od Ježiška tento rok?

Za oknami máme jeseň so všetkým, čo k nej patrí. Studené noci, hmlisté rána, sychravé počasie, padajúce farebné lístie a na sever už aj snehovú pokrývku. K tomuto obdobiu už tradične patria aj prípravy na najkrajšie sviatky v roku – na Vianoce. Ak máte doma deti, je najvyšší čas začať s výberom darčekov. Poradíme vám, ktorým urobíte radosť dievčatám aj chlapcom. 

Pre chlapca i dievča

Pri výbere vianočného darčeka nastáva každoročne dilema. Tá vie pekne potrápiť aj tie najkreatívnejšie mamy a otcov, ktorí by chceli dopriať svojim deťom len to najlepšie. Ak máte doma chlapca, dumáte, ktoré z vozidiel vo svojom vozovom parku váš synátor ešte nemá. Bager je už dávno zaparkovaný v garáži, malé modely angličákov sa vám pomaly lámu pod nohami po vstupe do detskej izby a ani autodráha už nie je ničím výnimočným – veď jednu predsa dostal vlani od babky. Z plyšových hračiek už vyrástol...

...rovnako ako vaša dcéra, ktorú skôr začína zaujímať svet módy a modeliek, šminiek a doplnkov do jej hračkárskej kuchyne. Vás už ale prestalo baviť to, že z vysávača vyťahujete každý víkend drobné topánočky, kabelky a iné doplnky obľúbenej bábiky vašej dcéry. Takéto komponenty u vás nie sú ničím výnimočným – váš domov sa totiž už pred niekoľkými rokmi premenil na obrovský Barbie domček. Asi je čas na zmenu...

Tradičné vs. moderné

Kniha je dobrým priateľom človeka v ťažkých chvíľach, ale i vo chvíľach pohody a oddychu. Pre deti je často miestom, kde hľadajú útočisko a utekajú z každodennej reality. Na chvíľu (zvyčajne aj na pár hodín) sa stratia v pútavom deji o potulkách svojho obľúbeného hrdinu. Strany priam hltajú jednu za druhou, ale občas si treba od čítania aj oddýchnuť, a navyše – nie každé dieťa je typickým knihomoľom, však? Výskyt  listnatej priateľky síce nie je v izbe takýchto detí raritou, ale preferujú skôr aktivity na na tablete či mobile. ,,Na elektronických zariadeniach deti rozvíjajú kreativitu zas trošku ináč,“ hovorí detská psychologička Mária Tóthová Šimčáková. V období zimných prázdnin záujem o elektronické zariadenia u detí rastie, z čoho máte mierne obavy aj vy, no nezúfajte, vždy je cesta, ako ustriehnuť zdravú mieru.

Okrem toho je možné siahnuť po darčeku, ktorý spája tradičnú stránku čítania s modernou – elektronickou formou. Počuli ste už o knihe Kúzelné čítanie? Dokonalom spojení toho, čo hľadáte vy aj vaše dieťa. ,,Listnatá kamarátka, kniha s interaktívnym elektronickým perom, ktoré je jej súčasťou, bude konkurovať aj tabletu,“ potvrdzuje Tóthová Šimčáková.

Pomôže totiž zistiť odpoveď na akúkoľvek otázku, ktorá sa týka obsahu knihy. Prebádať záhady a nástrahy ľudského tela nikdy nebolo väčšou zábavou, pri ktorej sa nové informácie prilepia nielen na vaše dieťa, ale i na vás. Veď napokon prečo netráviť vianočné chvíle spolu? Začnite s celou rodinou čítať v knihe o vývojových etapách človeka, pokračujte stavbou kostry, naučte sa ako funguje tráviaci trakt a vaše svalstvo. S elektronickým perom vám čítanie knihy pôjde určite hladko ako po masle a môžete si byť istí, že na tohtoročného Ježiška vaše dieťa len tak ľahko nezabudne.

Ak si neviete predstaviť, ako táto publikácia funguje, nenechajte si ujsť bratislavskú Bibliotéku v Inchebe. Knižný veľtrh potrvá do nedele 12.11. a všetky tituly z rady Kúzelného čítania od Albi si môžete pozrieť a vyskúšať v expozícii číslo 213 v hale D. Dnes máte šancu ešte do 20.00, v sobotu od 10.00-20.00 a v nedeľu od 10.00-18.00.

Prečítajte si tiež:

Mama varuje: Kúpa tejto hračky, to sú len vyhodené peniaze

Sedem geniálnych nápadov na "rodinné" tičká, ktoré budete chcieť aj vy

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia