Predvianočné upratovanie: Takto ho zvládnete ľavou zadnou

Predvianočné upratovanie: Takto ho
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2017-11-18 00:45:00 |

Je aj pre vás predvianočné obdobie vidinou nikdy nekončiaceho upratovania celej domácnosti? S našimi radami pôjde všetko bez stresu.

Mať počas Vianoc čistý a krásny domov je vizitkou a predsavzatím takmer každej gazdinky. Prečo s tým teda nezačať v predstihu a potom sa upratovaním už vôbec nezaoberať? Povenujete sa mu viac dní, ale na druhej strane, ušetríte sa stresu a naháňačkám. Máme pre vás sedem rád, ako všetko zvládnuť v  pohode a hlavne bez akejkoľvek ujmy.

Viac dní, menej zhonu

Všeobecne platí, že na väčšie množstvo práce potrebujeme striktnejší plán. Nedá sa urobiť všetko na jeden šup a bez dôkladnej organizácie. Začnite preto od vstupných dverí a skončite v kuchyni. Z predsiene odstráňte letné a jesenné topánky, pretrieďte skrine a vymeňte oblečenie za teplejšie kúsky, ktoré v zime budete nosiť.

Rozdeľte úlohy

Predvianočné upratovanie nemusí byť iba na vašich pleciach. Skúste doň zapojiť aj svoju polovičku a deti. Môžu byť nápomocní pri ľahších činnostiach a uvidíte, ako vás odbremenia. Deťom rozdajte handričky, nech si utrú prach na stoloch a policiach vo svojich izbách. Partner môže pomôcť môže s technickými prácami, pri ktorých sa zabaví a nakoniec bude rád, že je užitočný.

Vyzdobte obývačku

V obývacej izbe a kuchyni budete počas celých sviatkov tráviť najviac času. V kuchyni hlavne pri sporáku, ale v obývačke budete relaxovať a užívať si Vianoce so svojimi blízkymi. Vyzdobte preto práve túto miestnosť vianočnými ozdobami a dekoráciami, ktoré vám navodia dokonalú vianočnú atmosféru.

Snehovo biele záclony

Nielen čisté okná vám zaručia krásny výhľad. Po ich umytí v celej domácnosti, sa pustite do prania záclon či závesov. Ak ich máte biele, prinesú do vášho domova kúsok zasneženej zimnej prírody.

Kúpeľňa a záchod

Každá správna gazdinka sa stará o kúpeľňu veľmi starostlivo. V rámci vianočného upratovania si nájdite čas aj na pretriedenie už dlho nepoužívaných krémov a ostatnej kozmetiky. Všetky plochy potom vyčistite sprejom na vodný kameň a kúpeľňa bude hneď žiariť čistotou. Chýbať by nemala ani perfektne čistá toaleta, ktorá bude obzvlášť v období vianočných sviatkov častejšie navštevovaná.

Kuchyňa ako za škatuľky

Na záver sa pustite do upratovania kuchyne. Raz za čas si zaslúži vyprázdnenie všetkých skriniek a vytretie prachu. Nezabúdajte ani na vyleštenie sporáka, rúry, drezu a kuchynskej batérie. Zaschnutá špina a mastnota, ktorá vzniká pri varení na varnej doske či pečení v rúre a mikrovlnke, bude razom preč. Potom už neostáva nič iné, ako si spokojne s celou rodinou užiť krásne Vianoce.

Prečítajte si tiež:

Maminy, takto upracete kuchyňu bez chémie

5 rád, ako naučiť deti, aby vám pomáhali

 

 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia