Orgazmický pôrod: Výmysel alebo realita?

Orgazmický pôrod: Výmysel alebo
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-11-08 00:30:19 |

Máte krátko pred termínom a počuli ste o orgazmickom pôrode? Komu by sa to nepáčilo... Žena vraj môže porodiť takmer bez bolesti a dokonca dosiahnuť pri tom orgazmus!

Odborníčka na prirodzený pôrod Debra Pascali –Bonaro verí, že ženy sú schopné zažiť skutočné fyzické potešenie počas pôrodu. Uisťuje, že to nemá nič spoločné s masochistickými túžbami a fantáziami. Odborníčka natočila dokonca film, ktorý hovorí o tom, že pôrod je neoddeliteľnou súčasťou ženskej sexuality. „Narodenie dieťaťa je veľmi dôležitá udalosť v živote každej rodiny a žena ho musí precítiť naplno,“ myslí si.

Pri svojej práci si všimla, že ženy môžu počas pôrodu zažiť všetky druhy pocitov, končiac extázou či vyvrcholením, aj keď to nie je orgazmus v tradičnom slova zmysle. „Bola som pri pôrodoch doma a boli tam všetky emócie. V miestnosti bolo cítiť radosť, extázu, blaženosť, úľavu,“ povedala. Je presvedčená, že pôrod je v skutočnosti najvyšším bodom prirodzeného potešenia, ktorý človek pozná.

Väčšina žien sa pôrodu bojí, majú strach z bolesti, krvi, osobného zlyhania. Odborníci na prirodzený pôrod  tvrdia, že najlepším liekom, ako sa prestať báť, je zaujať pozitívny postoj, pretože tajomstvo orgazmických pôrodov je pomerne jednoduché.

Orgazmický pôrod má niekoľko podmienok. Ktoré sú to?

Prvým krokom je výber prostredia, kde dieťa príde na svet. Žena by mala porodiť v pohodlí domova, v tichu a intimite. Prítomnosť cudzích ľudí nie je žiaduca. V blízkosti rodiacej ženy by mali byť iba osoby blízke, s ktorými sa cíti bezpečne a pokojne. Budúca mama by mala byť uvoľnená a istá si vo svojich činoch.

Ďalším a veľmi dôležitým krokom je, aby mala k dispozícii vaňu, najlepšie však bazén napustený vodou.

Ak sa žena rozhodne o orgazmický pôrod, je potrebné, aby akceptovala svoju vlastnú sexualitu, nehanbila sa a hodila všetky zábrany za hlavu.

Podľa doktorky Donny Reedovej  je orgazmický pôrod reálny. Tá tvrdí, že pocity, ktoré majú ženy počas pôrodu, sú veľmi podobné tým, ktoré pociťujú počas sexu. 

 

Prečítajte si tiež:

Táto žiarivá červená guľa je maternica vytiahnutá zvnútra

Sex: Môže naozaj pomôcť pri spustení pôrodu?


Foto: thinkstock.com
Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia