Adoptujte potomkovi kravičku

Adoptujte potomkovi kravičku
Ilustračné foto
2017-10-13 13:29:13 |

Túži vaše dieťa po zvieratku? Vytrvalo vás prosí, aby ste domov zadovážili psíka alebo škrečka? A čo takto vlastnú kravičku?!?

Mliečny fond nedávno odštartoval zaujímavý projekt, v ktorom si môžete adoptovať skutočnú kravičku z reálnej slovenskej farmy. Nebudete s ňou mať žiadne starosti, adopcia je virtuálna a vašim deťom prinesie kopec zábavy!

Projekt „ADOPTUJ KRAVIČKU“ je webová aplikácia, ktorá funguje ako nekonečná hra.  Za nákup slovenských mliečnych výrobkov si môžu jednotlivci i kolektívy vybrať podľa fotky jednu z 10 000 kravičiek, ktoré dali slovenskí poľnohospodári k dispozícii na adopciu. Po registrácii na stránke www.adoptujkravicku.sk a po zadaní EAN kódov spolu s SK oválom zo zakúpených slovenských mliečnych výrobkov systém vygeneruje „Rodný list kravičky“. Tým sa potvrdí jej adopcia.

Nemajte obavy, aj naďalej sa budú o kravičku s láskou starať na konkrétnej farme, vaše deti sa však môžu s kravičkou hrať, kŕmiť ju, česať a starať sa o ňu. Za opätovný nákup mliečnych výrobkov (ich zoznam nájdete na web stránke) získate výmenou za ďalšie EAN kódy virtuálne dukáty, s pomocou ktorých môžu deti urobiť kravičku šťastnou. Meradlom jej spokojnosti je „šťasťomer“.

Cieľom projektu je vytvorenie pozitívneho vzťahu ku kravám, ktoré nám dávajú mlieko. Je to zároveň skvelý predpoklad na vypestovanie správnych stravovacích návykov u detí. Koordinátormi projektu, do ktorého sa zapojilo 58 fariem z celého Slovenska, sú Slovenský zväz prvovýrobcov mlieka a Slovenský mliekarenský zväz. 

Prečítajte si tiež:

Stravovacie návyky školákov sú zlé. Ako je na tom ten váš?

Top potraviny pre najmenších papkáčov

Fotogaléria


Foto: tlačová správa
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia