Mama v Austrálii porodila riadnu bacuľku

Mama v Austrálii porodila
Ilustračné foto
Zdroj: foto: facebook.com
2017-09-12 13:47:31 |

Priemerná hmotnosť novorodenca je zhruba 3,5 kilogramu. Niektoré bábätká sa však priemeru oblúkom vyhnú. Ako Maisie Lily Macdonald z Austrálie.

Na pôrod bude Makaela Kirkby, mama Maisie, asi ešte dlho spomínať. Dievčatko sa vypýtalo na svet o týždeň skôr ako bol pôrod plánovaný a vážilo 6,02 kilogramu! V rockhamptonskej pôrodnici ešte asi takého veľkého novorodenca nemali. Podobné „prírastky“ nie sú bežné a viac ako 5-kilové deti sa rodia najmä maminám, ktoré trpia tehotenskou cukrovkou. To však nie je prípad Mikaely. V ich rodine nie je vysoká pôrodná hmotnosť nezvyčajná. Aj staršia dcérka Aubree Rose, ktorá má 17 mesiacov, vážila po narodení viac ako päť kilo. Zdá sa, že Mikaela jednoducho rodí veľké deti. To, či si mama trúfne ešte na ďalší pôrod, je vo hviezdach...

„Vitaj na svete a do rodiny, ty veľký novorodenec,“ napísal na Facebooku hrdý otec Mason Macdonald.  Ten sa hneď aj podelil o fotky svojej malej princeznej, ktorú pre istotou držali dvaja lekári. 

Pri pohľade na Masona a Mikaelu by vám nenapadlo, že práve im sa narodia nezvyčajne veľké deti. Naopak, je obdivuhodné, že drobná mamina dokázala donosiť a porodiť také veľké slečny.  

Rodičia sú na svoje dcérky pyšní a aj napriek neprajníkom, podľa ktorých vyzerala Maisie po pôrode ako zápasníčka sumo. Pre nich je tým najkrajším bábätkom. Mnohí ľudia s nimi súhlasia a Maisie je podľa nich rozkošná.

Maisie nie je ani napriek svojej hmotnosti najťažším dieťaťom v austrálskom štáte Queensland. Tým je Oliver Stokes, ktorý sa narodil v roku 2013 s hmotnosťou 6,7 kg.  Ako ročný vážil už 13,3 kg, len o tri kilá menej ako jeho trojročný brat Luke. V roku 2015 sa v Queenslande narodil Jake McGuire, ktorý vážil 6,04 kg.  

Mohlo by vás tiež zaujať:

Myslia si priatelia, že vaše dieťa nie je pekné? Otestujte ich!

Nedovoľte hocikomu pobozkať svoje bábätko

Fotogaléria


Foto: facebook.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia