Táto malá strapaňa je Georgova urodzená spolužiačka

Táto malá strapaňa je
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2017-09-11 13:01:22 |

Minulý týždeň vzbudil pozornosť prvý školský deň princa Georga. V triede však nie je jediným členom kráľovskej rodiny.

Uhladený, vyčesaný a vystresovaný bol štvorročný George, keď ho otec William po prvý raz viedol do školy. Naopak, jeho vzdialená sesternica Maud (4), ktorá od štrvtka navštevuje tú istú súkromnú prípravnú školu  Thomas´s School v Battersea, vyzerá na riadny „kvietok“. Na rozdiel od Georga, ktorý radšej klopil oči a pevne sa držal Williama za ruku, rozkošná strapatá Maud si vykračovala veselo a obzerala sa do všetkých strán. Niet sa čo diviť, jej rodina patrí tak trochu k „čiernym ovciam“.

(William privádza do školy Georga v školskej uniforme.)

 

(Frederik privádza do školy dcéru Maud, tiež v uniforme.)

Maud je dcérou Frederika Windsora, ktorý je synom princa Michaela z Kentu. Ten je bratrancom kráľovnej Alžbety II. Matkou Maud je bývalá herečka Sophie Winklemanová. Vzťahy medzi rodinou princa Michaela a zvyškom kráľovskej rodiny sú dosť napäté najmä pre neraz až príliš otvorené komentáre jeho manželky, barónky Marie Christine von Reinbnitz, ktorá mapuje život šľachticov. Pre sobáš s Mariou, ktorá je rímskokatolíckeho vyznania a bola rozvedená, bol Michael vyradený z nástupníckej línie na britský trón. Tŕňom v oku kráľovskej rodiny bola aj kokaínová aféra ich mladšieho syna.

(Sobáš princa Frederika a Sophie mal byť udalosťou roku 2009.)

Členovia kráľovskej rodiny sa nezúčastnili ani na svadbe Frederika a Sophie v roku 2009, i keď boli pozvaní. Podľa pozorovateľov boli dôvody, ktoré udali, iba výhovorkami, lebo sa snažia byť s rodinou princa Michaela spájaní čo najmenej.

To, že George a Maud sú spolužiaci, možno situáciu v rodine trochu zmení. Deti sa budú v škole pravidelne stretávať a nedá sa vylúčiť, že k sebe nájdu ako vzdialení príbuzní cestu. Princ George, oficiálne Jeho kráľovská Výsosť princ George Alexander Louis z Cambridge, je v škole zapísaný pod menom George Cambridge. Aj Maud má ako potomok urodzenej rodiny viacero mien - Maud Elizabeth Daphne Marina, ktoré jej pre potreby školskej dochádzky skrátili na  Maud Windsor. Aj ju priviedol minulý štvrtok do školy iba otec Frederik, rovnako ako William malého Georga. Pôvodne mala synčeka odprevadiť aj mama, vojvodkyňa Kate, no pre silné tehotenské nevoľnosti si to nemohla dovoliť.

Prečítajte si tiež:

Spánkový graf: Koľko spánku dieťa potrebuje?

Praktický manuál: Toto by mal zvládať budúci prvák

 

 

Fotogaléria


Foto: profimedia.sk
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia