Potrebujete unaviť deti? Robte s nimi toto

Potrebujete unaviť deti? Robte
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-09-08 14:00:17 |

Aj vy máte živé, neposedné dieťa a každé ráno rozmýšľate, čo budete celý deň robiť, aby ste ho zabavili? Máme pre vás niekoľko overených tipov.

Deti vo väčšine prípadov majú príliš veľa energie. Nikto nevie odkiaľ ju berú a kde sa im vypínajú baterky. Ak na to raz niekto príde, bude veľmi bohatý. Výskum ukazuje, že batoľatá, ktoré žije aktívne, spia lepšie a sú aj zdravšie ako deti, ktoré sedia doma. Prinášame vám pár nápadov, ako "zničiť" svoje ratolesti a zároveň rozvíjali ich myseľ.

1. Choďte do parku

Choďte do parku a spoločne spoznávajte stromy, rastliny, kvety. Rozprávajte sa o ich farbách a vôni. Pripravte pre deti rôzne hry. Vyhláste súťaž, kto najrýchlejšie pozbiera 10 gaštanových listov, 5 gaštanov či nájde nejakú kvetinku.

2. Zahrajte si futbal

Futbal môžete hrať kdekoľvek, na lúke, na ihrisku, za domom, kde nejazdia autá. Okrem toho, že si detí zabehajú, kopanie do lopty zlepší ich koordináciu a stabilitu. A nemyslite si, aj pre dievčatá to bude zábava.

3. Pripraviť sa, pozor, štart

Postačí vám stuha alebo konár zo stromu na označenie začiatku a cieľa. Deti milujú súťaženie. Keď pochopia princíp P.ripraviť sa, pozor, štart, uvidíte nadšenie v detských tvárach pri čakaní na  štartovacej čiare. Okrem toho, že sa deti vybehajú, naučí ich to aj disciplíne.

4. Choďte si zaplávať

Deti sa vo vode vybláznia, unaví ich. Okrem toho je veľmi dôležité, aby ju poznali. Voda vie byť zradná a nebezpečná a mali by o tom vedieť. 

5. Zmeňte sa na dieťa

Buďte na chvíľu dieťaťom. Postavte si hrad, nedobytnú pevnosť. Použite všetko, čo máte k dispozícii, škatule, deky, vankúše. Stačí byť kreatívny. Vráťte sa do detstva. Pamätáte si vankúšovú vojnu? Smelo do toho.

6. Zacvičte si s dieťaťom

Predtým, než ste mali dieťa, ste chodili do posilňovne, na aerobic, zumbu? Teraz na seba nemáte čas? Žiaden problém. Zapnite si na počítači alebo na televízore video s cvičením, stačí párminútové. Nechajte dieťa, nech sa pridá. Z lega mu vyrobte malé činky a môžete začať. Pravdepodobne bude po vás loziť, ale nevadí, aspoň budete cvičiť s väčšou váhou.

7. Cvičenie jogy s bábätkom

Milujete jogu? Nájdite si vo svojom okolí centrum, kde je možnosť cvičiť aj s deťmi. Isto nájdete štúdio so špeciálne vyškolenými inštruktormi v tejto oblasti. Ukázalo sa, že keď dieťa cvičí jogu, zlepšuje mu to náladu, znižuje stres a napätie a celkovo je skvelá pre jeho zdravie.

8. Nájdite si parťákov na hranie

 Na ihrisku sa zoznámte s mamičkami s rovnako starými deťmi a začnite sa stretávať. Váš potomok sa isto radšej zabaví s rovesníkmi a vy aspoň budete mať priestor porozprávať sa s dospelou osobou a nie len so svojim dieťaťom. Zatvorte oči a predstavujte si, ako sedíte na lavičke s kamarátkou, popíjate kávu, klebetíte a len sa pozeráte na svoje pobehujúce deti. Nie je to krásny pohľad?

9. Choďte na prechádzku

Podniknite rodinné prechádzky. Nemusíte rovno do prírody, prejdite sa pešo mestom, prebádajte uličky cez ktoré ste nikdy nešli, navštívte mestské pamiatky. Okrem toho, že dieťa unavíte, je to skvelá príležitosť ako ho naučiť niečo nové, zaujímavé a zároveň ho môžete poučiť o bezpečnosti na cestách a  ako správne  prechádzať cez cestu.

10. Postavte prekážkovú dráhu

Vonku leje, je sychravo a vám sa nechce vystrčiť ani nos. Žiaden problém, zahrať sa môžete aj doma. Postavte prekážkovú dráhu! Umiestnite stôl tak, aby ho deti podliezali, stoličky budú slúžiť na kľučkovanie, a na vankúše môžu skákať. Fantázii sa medze nekladú, improvizujte. Dajte však pozor, aby si nikto neublížil.

Prečítajte si tiež:

Toto je dvadsiatka najväčších výchovných chýb

Deti sa potrebujú aj nudiť

 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: pp

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia