Takto skončilo dievčatko po použití opaľovacieho spreju

Takto skončilo dievčatko po
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook.com
2017-06-16 13:30:26 |

Snaha ochrániť dcérku pred slnkom dopadla priam katastrofálne. Rebecca Cannon z Kanady upozorňuje ďalších rodičov, aby si dávali pozor na opaľovacie spreje pre deti.

Rebeccina 14-mesačná dcérka Kyla skončila po použití opaľovacieho spreju, špeciálne určeného na detskú pokožku, s popáleninami II. stupňa.  Mama sa rozhodla pred vychádzkou natrieť malej aspoň tváričku i keď vonku bolo pod mrakom. To ešte netušila, že na druhý deň s ňou pobeží pre vážne popáleniny k lekárovi a dcérka skončí v nemocnici.

Ak by Rebecca kúpila sprej v nejakom „čínskom“ obchode, nebolo by to možno až také prekvapujúce. Ona ho však kúpila v klasickej drogérii a ide o bežne používaný sprej Banana Boat Kids SPF50, ktorý sa dá cez e-shopy kúpiť aj u nás. Podľa údajov na obale je určený pre deti, neobsahuje alkohol a nie je nijako nebezpečný.  To si Rebecca pri pohľade na dcérkinu zničenú vár už určite nemyslí...

„Najprv bolo všetko v poriadku, ale všimla som si, že malá je čím ďalej, tým červenšia,“ opísala Rebecca pre spoločnosť CBC.ca, ktorá sprej vyrába.  Dúfala, že do rána sa pokožka upokojí, no stal sa opak. Kyla opuchla, jej líčka nadobudli jasno červenú farbu a objavili sa na nich pľuzgiere. Lekárka, ku ktorej ju hneď rodičia zobrali, skonštatovala popáleniny II. stupňa. „Myslela som, že aj keď slnko bohvieako nepáli, nastriekam jej sprej aspoň na tvár. Aj malá ochrana je lepšia ako žiadna“ vysvetlila dôvod, prečo dcérke tváričku nastriekala. Dodala, že jej 3-ročný synovec použil sprej tiež a nič sa mu nestalo.

Lekárka, ktorá liečila jej dcérku však povedala, že to nie je po prvý raz, keď dieťa na opaľovací sprej zareagovalo silnou alergiou. Na príbeh popálenej tváričky Rebeccinej dcéry reagovalo veľa ľudí a viacerí opísali hororové zážitky práve s touto značkou. „Nechápem, ako môžu byť tieto výrobky stále na trhu,“ čuduje sa nahnevaná mama. Kyla už je z nemocnice doma a zdá sa, že všetko je v poriadku, no stopy po popáleninách jej na tvári zostali.

Podobnú skúsenosť ako Rebecca má aj ďalšia Kanaďanka Caroline Morneau, ktorej dcérke sa po použití Banana Boat Baby SPF 60 vytvorili na líčkach podobné popáleniny. „Dcérku som natrela a boli sme vonku na slnku asi 30 minút. Keď sme prišli domov, opuchla a objavili sa pľuzgiere. Najprv som si myslela, že zareagovala alergicky na slnko, no lekári ma vyviedli z omylu. Bola to reakcia na opaľovací krém,“  povedala. Prípadov s rovnakým záverom je však viac.

Vlani sme na portáli špuntík.sk písali o trojročnom Liamovi, ktorý tiež skončil s popáleninami po použití opaľovacieho prostriedku Banana Boat Kids Ultramist Tear Free Sun Protection s ochranným faktorom 50+.

Ako vidno, opatrnosti nie je nikdy dosť. Ak sa chcete vyhnúť nepríjemnostiam, používajte osvedčené opaľovacie prostriedky, s ktorými už máte skúsenosť alebo aspoň natrite len malý kúsok pokožky dieťaťa a sledujte, ako na nový krém či sprej zareaguje. 

Prečítajte si tiež:

Detská pokožka sa sama slnku bráni iba 5 minút!

Alergická reakcia: Vystriekajte ústa sprejom do nosa

Fotogaléria


Foto: Facebook/ Rebecca Cannon
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia