3 tipy ako ľahko natrieť deťom krém na opaľovanie

3 tipy ako ľahko
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2017-06-14 17:31:30 |

Byť generálnym riaditeľom slnečnej starostlivosti o deti je neľahká úloha. Existuje však zopár zlepšovákov, ako túto činnosť zvládnuť čo najlepšie.

Čím rýchlejšie a kvalitnejšie deti natriete opaľovacím prostriedkom, tým viac času vám zostane na relax. A to veru stojí za to! Tieto tipy od dermatológa síce nie sú ničím špeciálne, ale predsa vám môžu ušetriť čas aj nervy.

Čo teda robiť, keď...

Batoľa sa veľmi mrví, preto nie je možné poriadne ho natrieť.

Riešenie: „Pamätajte si,  že čím väčšiu časť dieťatka zakryjete oblečením, tým menej opaľovacích krémov budete potrebovať," hovorí dermatologička Karyn Grossman. Najjednoduchším spôsobom, ako ochrániť dieťa pred silnými slnečnými lúčmi, je zaobstarať drobcovi plavkový komplet s UV filtrom alebo mu pri pobyte vonku nechať oblečené ľahké bavlnené tričko s krátkymi rukávmi a kraťasy siahajúce po kolená.  Budete potrebovať natrieť omnoho menšiu časť pokožky. Využite všetky dostupné prostriedky na to, aby sa vám podarilo dieťa naozaj kvalitne natrieť.

Rodičia odporúčajú viaceré taktiky: požičajte drobcovi mobil, aby sa na čas natierania zabavil, natierajte ho v smiešnej polohe, ktorá ho zabaví alebo ho motivujte samolepkou po dokončení.  

Opaľovací krém dráždi oči dieťaťa.

Riešenie: V okolí očí nerozotierajte klasický opaľovací krém alebo neaplikujte sprej, ale použite vodeodolnú tyčinku na pery s UV filtrom. „Je to výborná vec, lebo ani po styku s vodou sa ochranný film nerozpustí,“ odporúča dermatologička.

Dieťa je pokryté pieskom a nie je možné poriadne ho natrieť.

S týmto problémom sa stretáva nejeden rodič. Vyskúšajte trik s detským púdrom, ktorým stačí pošúchať prilepený piesok. Odborníčka tvrdí, že to vážne perfektne pôsobí ako kúzlo na jeho odstránenie. Len si nezabudnite púder pribaliť do tašky! Dobrým pomocníkom je aj rozprašovač s vlažnou vodou, ktorou pokožku drobčeka poriadne postriekate. 

Prečítajte si tiež:

Detská pokožka sa sama slnku bráni iba päť minút

Mali by slnečné okuliare nosiť aj malé deti?


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia