Menštruačné bolesti napovedia, aký bolestivý bude pôrod

Menštruačné bolesti napovedia, aký
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-05-18 00:29:27 |

Menštruácia predstavuje prirodzenú súčasť života žien. Jedny ju prežívajú bez väčších ťažkostí, iné sú počas svojich dní vyradené z bežného života.

Lekárka Dasha Fielder tvrdí, že medzi menštruačnými kŕčmi a pôrodom existuje spojitosť. Podľa nej, ako bolestivo prežívate svoje dni, také bolesti môžete očakávať aj pri pôrode. "Počiatočné štádiá pôrodu veľmi pripomínajú bolesti počas menštruácie,“ hovorí Fielder.

Čo spája tieto dve na oko odlišné bolesti? Krčok maternice. Ten sa totiž počas prvých dní menštruačného cyklu otvorí asi na jeden centimeter, aby sa maternica ľahšie prečistila. U niektorých žien práve toto otváranie spôsobuje bolesti či kŕče. Počas pôrodu sa však krčok maternice musí otvoriť o ďalších deväť centimetrov, aby dieťa mohlo prísť na svet.

Podľa doktorky Fielder, ak je prah vašej bolesti nízky počas menštruácie, netrpíte bolesťami, nebudete cítiť veľké bolesti počas pôrodu. Teda aspoň v jeho začiatkoch. „Samozrejme, bolesť sa bude postupne zvyšovať  blížiacim sa príchodom dieťaťa,“ hovorí Fielder. Keď je žena približne na sedem centimetrov otvorená, nastupujú už výrazne bolesti, bez ohľadu, či máte, alebo nemáte bolestivú menštruáciu. „Ak si však viete predstaviť bolesť počas menštruácie, keď je váš krčok otvorený na jeden centimeter, máte predstavu o tom, čo vás čaká, keď budete otvorená na desať centimetrov,“ dodáva.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: mirror.co.uk, pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia