Aká matka, taká Katka: Toto dcérka zdedila po mame

Aká matka, taká Katka:
Ilustračné foto
2016-11-09 14:00:19 |

Tak takéto bábätko ste asi ešte nevideli. MilliAnna zdedila neuveriteľne vzácne genetické „materské znamienko“.

Výrazný biely pruh cez vlasy. Vďaka tejto nevšednej hre prírody si MilliAnnu nikto s iným dievčatkom nepomýli. S bielym pruhom sa narodila rovnako ako jej mama Brianna (23), babka Jennifer (41) aj prababka Jaonne (59). MilliAnna je tak už štvrtou generáciou žien v tejto rodine z Južnej Karolíny, ktorá sa môže pýšiť zvláštnou hrivou. „Nie sme si istí, ako ďaleko do minulosti toto naše materské znamienko siaha, lebo moja babička bola adoptovaná a svoju biologickú rodinu nikdy nepoznala,“ hovorí Brianna.

Biely pruh v tmavých vlasoch má na svedomí porucha pigmentácie, pri ktorej chýba pigment v časti vlasov aj v pokožke v ich okolí. Mama Brianna vníma túto anomáliu ako „zvláštnu a krásnu“.  

(Facebook)

Brianna veľmi dúfala, že jej dcéra bude mať dvojfarebné vlasy tak, ako ona a splnilo sa jej to. Nebolo však isté, že MilliAnna túto poruchu zdedí, Briannina mladšia sestra má totiž „obyčajné“ jednofarebné vlasy. „Keď som porodila a položili mi ju na hruď, videla som, že biely pruh má a bola som šťastná,“ dodáva.

(Facebook)

Brianna pripustila, že mať takto zvláštne dvojfarebné vlasy nie je vždy iba príjemné. Ľudí táto anomália zaujíma, preto ju často pristavujú a vypytujú sa jej na ňu. I keď väčšina komentárov je pozitívnych, nájdu sa aj ľudia, ktoré považujú túto zvláštnosť za nechutnú. Tých je však málo a ženy v rodine sú na svoj biely pruh vlasov hrdé

(Facebook: Brianna s manželom a MilliAnnou.)

Brianna verí, že rovnako ako ona, babka a prababka, aj dnes 18-mesačná MilliAnna bude na svoju výnimočnosť hrdá. 

Mohlo by vás tiež zaujať:

Ako si dnes žije ročná Elizabeth z komédie Baby Boom?

Reumatoidná artritída: Môžu za ňu otcovia našich detí

 

Fotogaléria


Foto: profimedia.sk, Facebook.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia