Maria porodila svoje prvé dieťa v 61 rokoch!

Maria porodila svoje prvé
Ilustračné foto
Zdroj: foto: youtube.com
2016-09-22 13:30:18 |

Žena, ktorá predtým štyrikrát potratila, sa vo veku 61 rokov stala po prvý raz matkou. Otehotnela prirodzenou cestou. Jej šťastie je neopísateľné.

Talianka Maria Rosaria Veneruso porodila chlapčeka, ktorého pomenovala Elia Francesco, v pondelok popoludní. V to, že raz bude držať v náručí vlastné dieťa, ani nedúfala. Prekvapujúce je najmä to, že so svojim manželom Vincenzom otehotnela prirodzene, nepodstúpila umelé oplodnenie. Chlapček pri pôrode vážil 3,5 kg a meral 50 centimetrov. „Splnil sa mi sen, z budúcnosti strach nemám,“ povedala miestnym médiám novopečená mamička.

Lekár Stefano Palmieri, ktorý jej pôrod v nemocnici v obci Castel Volturno v regióne Kampánia v juhozápadnej časti Talianska viedol, povedal, že tehotenstvo aj pôrod prebehli bez komplikácií. „Táto dáma pravidelne fyzicky cvičila až do siedmeho mesiaca,“ podčiarkol. Zároveň však pripomenul, že tehotenstvo v takomto veku aj pôrod nesú so sebou veľa rizík tak pre dieťa, ako aj pre matku.

I keď v Taliansku je Maria rekordérkou, žien, ktoré sa stali mamami vo vyššom veku, je na svete viac. Asi najzaujímavejší je prípad anglickej ženy z roku 1887, ktorá v 62 rokoch porodila trojčatá – chlapcov a to prirodzenou cestou! Boli to jej 11., 12. a 13. dieťa. Najstaršou ženou, ktorá porodila, je 70-ročná Daljinder Kaur z Indie, ktorá otehotnela s jej 79-ročným manželom Mohinderom Singh Gillom vďaka umelému oplodneniu (IVF).

Prečítajte si tiež:

Benefit starších mám: Majú krajšie a múdrejšie deti

Počet pôrodov u žien nad 35 rokov sa zvyšuje


Foto: youtube.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia