Nosí aj váš synček takéto plavky? Skontrolujte ich!

Nosí aj váš synček
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-07-12 00:30:42 |

Ak ste aj vy kúpili svojmu synovi plavky, ktoré majú vnútri sieťovinu, často ich kontrolujte alebo ju odtiaľ odstráňte. Prečítajte si dôvod, prečo!

Spoločným rysom pánskych bermudových plaviek je to, že majú zvnútra sieťovinu. Tá sa však môže stať veľmi nebezpečnou. Svoje o tom vie aj 6-ročný Jack, ktorý nemá na minuloročnú dovolenku v Španielsku práve najpríjemnejšie spomienky.  Čo sa stalo?

Jack bol na dovolenke so svojou mamou Laurou Collins. Po tom, ako sa celý deň kúpali v mori, chcela mu vyzliecť plavky, no zistila, že jeho pohlavný úd uviazol v sieťovine. Sama si s tým nedokázala poradiť a tak sa obrátila na zdravotnícke centrum v hoteli. Keďže ide o veľmi citlivú časť tela, ani tamojší personál nedokázal genitálie chlapcovi z roztrhnutej sieťoviny vyslobodiť.


Prečítajte si tiež: Odborník varuje: Uši po plávaní deťom vysušte

„Boli tam dve malé bublinky, ako koža, na oboch stranách,“ opísala Laura. „Vyzeralo to, ako keby mu to išlo prasknúť,“ doplnila. Keďže situácia vyzerala naozaj hrozivo, chlapca dopravili do nemocnice, kde mu lekári dali lokálne anestetikum a úd mu vyslobodili. Spočiatku mali aj lekári obavy, že môže prísť k trvalému poškodeniu, to sa však našťastie nepotvrdilo.

I keď to môže na prvý pohľad vyzerať dosť podivne a pritiahnuté za vlasy, pre istotu plavky (ak majú vnútri sieťovinu) svojho synčeka pred každým kúpaním skontrolujte. Zaberie vám to pár sekúnd, no možno ho ušetríte od nepríjemnej a bolestivej skúsenosti, ktorá nemusí skončiť práve tak dobre, ako u Jacka.

Laura tvrdí, že nejde o niečo výnimočné a genitálie uviaznu v plavkovej sieťovine častejšie, než si rodičia uvedomujú. „Lekári povedali, že Jack mal veľké šťastie a len pár týždňov dozadu sa niečo podobné stalo inému malému chlapcovi,“ skonštatovala Laura. Ako dodala, nikdy by jej nenapadlo, že sa niečo také stane a apeluje na všetkých rodičov, aby sieťovinu z plaviek svojich synov radšej úplne odstránili.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Opaľovacie spreje pre deti: Na toto si dajte pozor

Pre deti je mama vždy krásna, vidia to, čo iní nie

 

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia