Odstráňte vši podomácky vyrobeným olejčekom

Odstráňte vši podomácky vyrobeným
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2015-12-17 00:30:36 |

Zima všiam praje. Deti nosia čapice, ktoré neraz putujú z hlavy na hlavu a tak vám ich ratolesť donesie ani neviete kedy. Prvou pomocou môže byť prírodná alternatíva.

V štyroch polievkových lyžiciach olivového oleja rozmiešajte 20  kvapiek oleja z čajovníka austrálskeho, 10 kvapiek rozmarínového oleja a po 15 kvapiek tymianového a levanduľového oleja. Natrite do suchých vlasov, zakryte hlavu igelitovou čiapkou na sprchovanie a zabaľte do teplého uteráka. Nechajte hodinu pôsobiť, potom všetko rozbaľte, povyberajte vši a hnidy, ktoré sa dajú odstrániť, umyte vlasy šampónom a dobre vysušte.

Vlasy umyte šampónom proti všiam a potom použite teplý vzduch z fénu na zabíjanie vší. No, neznie to práve mierumilovne, ale na vši je potrebné „zaútočiť“ plnou silou, aby sme sa ich zbavili.


Nie je hanbou dostať vši, ale nechať dieťa zavšivavené


Upozornenie: Ak vám niekto poradí, aby ste na ničenie vší a ich vajíčok použili chemické riedidlo kerozén, ktoré bolo kedysi na tento účel naozaj využívané, neposlúchnite ho. Zničí nielen vši a hnidy, ale aj pokožku.

Kedy treba vyhľadať lekára?

Ak sa aj po použití 2 – 3 prírodných alebo voľnopredajných prostriedkov vo vlasoch nejaké vši nachádzajú alebo pokožka vlasovej časti je zapálená a popraskaná, lepšie je poradiť sa s lekárom.

 

Prevencia

  • Raz týždenne dôkladne skontrolujte svojmu dieťaťu vlasy a hlavu.
  • Naučte dieťa, aby si s inými deťmi nevymieňalo a nepožičiavalo čiapku, helmu, čelenku, sponky do vlasov, šatky a pod.
  • Každé oblečenie (vrátane fusakov), ktoré dostanete pre svoje dieťa od kamarátov či príbuzných, pred používaním vyperte v horúcej vode na dlhom cykle alebo dajte do čistiarne.

Prečítajte si:

Suchý kašeľ tlmte, vlhký nepotláčajte!

Po tomto už nedáte na banány dopustiť

Tento banánový zázrak na kašeľ určite vyskúšajte

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: Ambulancia klinickej výživy, az, MUDr. Igor Bukovský

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia