Oblečte sa v piatok do žltej, potešíte chorého chlapca

Oblečte sa v piatok
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2015-03-25 12:30:10 |

Ťažko chorý päťročný Seth Lane trávi väčšinu života v nemocnici. Milujúci rodičia hľadajú každú možnosť, ktorá ho aspoň trochu rozptýli. Teraz sa teší na ľudí v žltom.

Seth, ktorý momentálne čaká na transplantáciu kostnej drene po tom, čo prvý pokus nevyšiel, trpí ťažkou kombinovanou poruchou imunity. Deti s týmto ochorením voláme bublinové, lebo sú krehké a ich organizmus sa nedokáže brániť žiadne infekcii. Zdravotný stav nedovoľuje Sethovi byť doma s rodinou, ale veľkú časť doterajšieho života strávil v sterilnom nemocničnom prostredí. „Do dva a pol roka nemal žiadny kontakt s deťmi,“ povedal jeho otec. Aj v súčasnosti je v nemocnici.

Napriek tomu, že osud sa s chlapcom nemaznal, usmieva sa a žije naplno v rámci svojich veľmi obmedzených možností. Milujúci rodičia sa ho snažia rozptyľovať, aby sa necítil taký opustený. Tento mesiac sa po internete šíri kampaň ´WearYellowforSeth´(Obleč si žltú pre Setha), v rámci ktorej ho natočili na video, na ktorom žiada ľudí o pomoc. Nepýta peniaze a všetko čo chce, je to, aby ľudia jeden deň nosili jeho obľúbenú žltú farbu.

Budeme vďační za každú jednu fotku v žltom oblečení, ktorú 27. marca 2015 zverejníte na profile #wearyellowforseth na Facebooku, Twitteri alebo Instagrame. Nemusíte mať na sebe práve žlté tričko, môže to byť akákoľvek iná súčasť oblečenia alebo doplnok. Uisťujeme vás, že čokoľvek vyvolá na Sethovej tvári úsmev.

Ahoj, som Seth

 

Mám 5 rokov a milujem...

 

hasiča Sama, Tlapkovú patrolu + žltú!

 

Podľa chlapcovej mamy mu aj takto chcú ukázať, že ľudia na neho myslia. Keď mu povedala o videu s výzvou, ktoré zverejnili na YouTube, hneď sa spýtal, či ho videlo aspoň viac ako 20 ľudí. Mama mu mohla s hrdosťou oznámiť, že určite áno. Ako dodala, jeho radosť sa nedá ani opísať. V skutočnosti si na video s kampaňou kliklo viac ako dva milióny ľudí.

 

Fotogaléria

foro: youtube.com
Zdroj: buzzfeed.com, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia