Čo by ste povedali, keby vašim deťom spievali penisy a vagíny?

Čo by ste povedali,
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2015-01-13 00:45:08 |

Rodičov na Slovensku pred časom pobúrila kniha o sexe pre deti, vo Švédsku zase drobcom spievajú v televízii penisy a vagíny...

O tom, čo je ešte normálne a čo je už „za hranou“ možno polemizovať. Odpoveď na otázku, koho napadlo zaradiť do detského programu švédskej verejnoprávnej televízie SVT pieseň prezentovanú penismi a vagínmi, známa nie je, no vedenie televízie tento nápad obhajuje ako snahu pomôcť deťom porozumieť ľudskému telu. Program Bacillakuten, v ktorom bolo video v nedeľu odvysielané, je určený deťom od 3 do 6 rokov.  Či je toto naozaj vhodná forma, je veľmi otázne. S pochopením sa videoklip s animovanými pohlavnými orgánmi nestretol ani v inak liberálnej krajine, kde „prejde“ toho omnoho viac ako v konzervatívnejších štátoch.

YouTube, kde sa klip objavil, ho po ostrej kritike klasifikoval ako video skôr pre dospelých. Prevádzkovatelia upozornili, že „pre niektorých užívateľov môže byť nevhodný“  a pridali k nemu požiadavku, aby užívatelia pred jeho sledovaním potvrdili, že majú viac ako 18 rokov. Verejnoprávna SVT však trvala na tom, že klip nie je zameraný na dospelého diváka a nemalo by byť takto klasifikované. Vedenie televízie je pravdepodobne presvedčené, že pre trojročné deti sú penisy a vagíny výbornou formou, akou by mali spoznávať ľudské telo. Nevedno, či im ušlo, že ratolesti v tomto veku o pohlavných orgánoch toho veľa netušia a možno by bolo namieste neriešiť sexualitu už od toho najútlejšieho detstva. 

 


Foto: youtube.com
Zdroj: youtube.com, thelocal.se

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia