Desať znakov, že bude skvelým otcom

Desať znakov, že bude
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstostock.cz
2016-11-25 00:30:15 |

Nesnažte sa predstierať, že nepatríte k tým ženám, ktoré si predstavujú, aký bude z ich partnera otec. Pri plánovaní spoločnej budúcnosti na to jednoducho treba myslieť.

Na to, aby ste vedeli, či bude z vášho priateľa dobrý otec, nemusíte byť ešte na deti pripravení. Všímajte si však zopár drobností, ktoré vám o perspektívnom oteckovi môžu veľa napovedať.

1. Venuje pozornosť aj maličkostiam

To, že si pamätá dátum narodenín svojej sestry alebo vie, že pijete kávu so smotanou a presne tak ju pre vás pripravuje, je dôležitým plusom. Znamená to, že raz nebude bagatelizovať malé, no dôležité okamihy v živote dieťaťa. Keď napríklad ratolesť bude chcieť, aby si pozrel jeho nezaujímavú zbierku slimačích ulít, „nezruší“ ho a nepovie, že je to hlúposť. Takéto zdanlivo bežné, každodenné prejavy lásky, robia život lepším.

2. Je hravý

Ak nemá problém robiť pri vás „hlúposti“, napríklad donekonečna vás štekliť či hádzať po vás vankúše, tak je pripravený baviť raz aj vaše spoločné dieťa. Naopak, priateľ, ktorý uprednostňuje zábavu s kamarátmi a je rád stredobodom pozornosti, asi nebude príliš v pohode  pri predstave čajového večierku organizovaného malou dcérkou. Vážte si tie sladké chvíle, keď sa pri vás uvoľní a správa sa ako dieťa, raz bude taký k potomkom.

3. Pozrie si film len kvôli vám

Všímajte si, či si dokáže urobiť čas aj na váš svet a podporuje vaše záujmy. Ak je ochotný pozrieť si s vami vyslovene „ženský“ film, raz mu nebude prekážať zobrať bez hundrania dieťa do kina na príbeh o autíčkach alebo na Ľadovú kráľovnú. Rovnako to znamená, že nebude chýbať na školských predstaveniach svojich ratolestí alebo na rodinných večerách, ktoré sa pokúsi stihnúť aj vtedy, keď ho ešte budú čakať pracovné povinnosti.

4. Prinesie vám do postele pohár vody, keď ste to prehnali s alkoholom

Občas sa to môže stať každému. Namiesto dvoch pohárikov sú štyri, päť či šesť a čo nasleduje po tom, mnohí z nás poznajú. Ak vás partner dokáže povzbudiť aj v takomto stave, utešovať vás a starať sa o vaše pohodlie, je to pozitívne. Bude z neho skvelý otec, lebo sa chce starať o tých, ktorých miluje a dokáže byť trpezlivý. Ak vás vidí aj pri tom, ako obsah vášho žalúdka končí v niekde v toalete a namiesto zhnuseného pohľadu sa snaží vám túto nepríjemnú situáciu uľahčiť, verte, že raz túto jeho vlastnosť pri deťoch veľmi oceníte.

5. Je zručný

Dokáže váš priateľ poskladať nábytok, opraviť umývačku riadu a pustí sa občas na vlastnú päsť aj do iných domácich prác? Gratulujte si. Všetko toto sú znaky toho, že bude úžasným otcom, ktorý povedie deti príkladom, naučí ich rozmýšľať nad tým ako pristupovať k problémom a povzbudzovať ich, aby vlastným rozumom prišli na koreň veci.

Praktický typ muža je veľkou výhodou, lebo sa budete môcť na neho spoľahnúť aj vtedy, keď zoberie deti na ihrisko, na kúpalisko či klzisko.

6. Na to, aby urobil dojem, nemusí byť „nadsamcom“

Naozaj si nerobíme z vás srandu. Ale... Nedávna štúdia publikovaná v Proceedings of the National Academy of Sciences zistila, že čím má muž menšie semenníky, tým je lepším otcom. Dámy, takže ak chcete vedieť, či máte pri sebe vhodného potencionálneho tatka vašich detí, nenápadne svojmu miláčikovi skontrolujte toto intímne miesto. Štúdia len potvrdzuje starú pravdu, že čím menšie ovocie, tým sladšia šťava...

7. Dokáže zachovať chladnú hlavu

Bez ohľadu na to, aké úžasné vaše budúce deti budú, každé jedno má aj chvíľky, ktoré rodičia bez chladnej hlavy jednoducho nezvládnu. Je dôležité prejsť nimi čo najšetrnejšie a ak váš priateľ patrí k typom, ktoré ľahko vybuchnú, nebudete to mať jednoduché. Naopak, keď sa vie ovládať a myslieť efektívne aj v krízových situáciách, máte vyhrané. Presne takéto typy mužov sú správnymi otcami.

8. Dokáže sám pripraviť raňajky aj večeru

Najlepší otcovia sú tí, ktorí dokážu prispôsobiť pravidlá deťom. Nie je dôležité, či váš priateľ dokáže navariť gurmánsku špecialitu podľa kuchárskej knihy či receptu od mamy, ale či dokáže byť kreatívny a v prípade potreby pripraviť hocijaké jednoduché jedlo. Ak áno, tak si môžete byť istá, že raz to ocenia aj vaši potomkovia a budú sa tešiť na sobotné rána, lebo vtedy ich čakajú napríklad vajíčkové raňajky od tata. Vy takú praženicu či volské oko nikdy neurobíte!

Správny ocko dovolí deťom zostať na Silvestra hore až do polnoci a občas sa pred mamou zavrie s nimi do izby, kde sa spoločne smejú na karikatúrach nevhodných pre detský vek.

9. Rád vás objíma

Ak vám priateľ prejavuje nežnosti, bude raz z neho milujúci ocko ukazujúci deťom lásku aj súcit. Tak ako v súčasnosti bozkáva vaše telo, raz bude odovzdávať teplo a oddanosť ratolestiam. Muž, ktorý je navonok tvrdý, ale vo vnútri mäkký, je ideálnym manželom a oteckom.

10. Je úprimný

Rovnako ako je k vám priateľ nežný, viete, že vám dokáže povedať do očí aj nepríjemnú pravdu a na jeho úsudok sa môžete spoľahnúť. Je upokojujúce vedieť, že máte po boku niekoho, kto vás dokáže podporiť, poradiť vám v rôznych oblastiach, povedať vám kritiku, no zároveň vás rešpektuje takú aká ste. Presne takéhoto otca deti potrebujú, milujúceho a úprimného.

Mohlo by vás tiež zaujať:

Sedem vecí, ktoré potrebuje dcéra od otca

10 maličkostí, ktoré ovplyvnia budúcnosť dieťaťa

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: elitedaily.com, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia