Märchenpark otvoril už svoje brány

Märchenpark otvoril už svoje
Ilustračné foto
Zdroj: marchenpark.at
2015-03-27 12:30:32 |

Aj u Slovákov obľúbený Märchenpark alebo tiež FamilyPark v Rakúsku je už v plnej prevádzke. Novinkou je Lietajúci stroj Leonarda da Vinciho.

Prevádzkovatelia parku sľubujú z letu v neobvyklej atrakcii vyrobenej na štýl vynálezu Leonarada da Vinciho jedinečný zážitok. Ide o unikát v celom RakúskuMôžete zažiť pokojný vyhliadkový alebo vzrušujúci  dobrodružný let, podľa vlastného uváženia. Stroj s výškou 22 metrov má 12 sedadiel. Deti do 7 rokov si zalietať nemôžu, rovnako táto atrakcia nie je vhodná pre tehotné ženy, kardiakov a ľudí, ktorí majú problémy s chrbticou. To vás však nemusí odradiť, lebo aj tak sa vám nepodarí za jeden deň prejsť všetky zákutia tohto veľkého zábavného sveta, ktorý má rozlohu neuveriteľných 140-tisíc metrov štvorcových.

 

Vstupné nie je pre našinca práve nízke, oproti minulému roku je drahšie o jedno euro. Kým deti do troch rokov majú vstup zadarmo, všetci ostatní zaplatia za jednodňový lístok 20,50 eura. Väčšina atrakcií je v cene, niektoré sú však na mince, ktoré sa dajú zameniť v automatoch nachádzajúcich sa hneď pri nich.

 

Ak chcete ušetriť, môžete využiť pravidelné zľavy – napríklad piatok je rodinným dňom a vtedy zaplatíte za osobu 18,50 eura. Seniori nad 60 rokov môžu ušetriť zase každý utorok, kedy ich vstupné vyjde na 10,50 eura. Ďalšie zľavy a ceny lístkov si preštudujte priamo na stránke familyparku. Od marca do septembra je otvorené denne od 9:00 do 18:00, s posledným vstupom o 17:00 a v októbri od 10:00 do 17:00, s posledným vstupom o 16:00.

 

Výletom do Märchenparku deti určite nesklamete a na nudu ani nepomyslia. Park je rozdelený do niekoľkých tematických okruhov – nechýba Rozprávkový les, Dobrodružný ostrov, Gazdovský dvor s množstvom živých zvieratiek či Zážitkový hrad. Samozrejmosťou je množstvo kadejakých kolotočov, lezecký hrad, skákacie atrakcie a podobne.

 

Od hladu tiež neumriete, lebo sa tu nachádza viacero reštaurácií s klasickými jedlami aj s fastfoodovou stravou, no ceny sú na pomery Slovákov o niečo vyššie. Aj na jedle sa však dá ušetriť, ak si donesiete so sebou. Detskú stravu vám v každej reštaurácii ochotne prihrejú. O čistotu toaliet, ktoré sú prispôsobené aj malým deťom, obavy mať nemusíte.

 

Skúsení „harcovníci“, ktorí si návštevu zábavného parku nedajú ujsť ani jednu sezónu, odporúčajú, aby ste deťom zobrali aj veci na prezlečenie. Na vodných atrakciách sa totiž raz-dva zamočia. Vďaka tomu, že areál sa nachádza v chládku, nemusíte sa báť návštevy ani počas tých najhorúcejších dní.

Märchenpark sa nachádza medzi obcami St. Margarethen a Rust pri Neusiedlerskom jazere asi 70 km od Bratislavy. Pred parkom je dosť veľké neplatené parkovisko. Čím skôr prídete, tým máte väčšiu šancu, že nebudete na jednotlivé atrakcie čakať príliš dlho.

 

Mohlo by vás zaujať:

Megatrampolíny v jaskyni? Prečo nie...

Fotogaléria


Foto: märchenpark.at
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia