Prváci rýchlo zabúdajú naučené, treba sa im venovať aj cez prázdniny

Prváci rýchlo zabúdajú naučené,
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2017-06-04 00:02:52 |

Zvládnutie prvého ročníka býva často výsledkom spoločného úsilia žiaka a rodičov. Práve tí by mali mať na pamäti, že nadobudnuté vedomosti malých detí treba upevňovať aj počas letných prázdnin.

"Odporúčame cez prázdniny s dieťaťom trocha doma pracovať. Malé deti sa zvyčajne veľmi rýchlo učia naspamäť, ale aj rýchlo zabúdajú. V niektorých krajinách zvyknú na prázdniny v nižších ročníkoch školy dávať na konci školského roka takzvanú prázdninovú písanku. Je to hrubší zošit, kde sa nachádzajú úlohy z jazyka, čítania i matematiky, aby deti nezabudli do septembra," priblížila pre TASR šéfredaktorka portálu dobre-napady.sk Silvia Bodláková. Pripomenula, že deti musia vypracovanú písanku na začiatku školského roka doniesť učiteľke.

Keďže slovenské školy zatiaľ prázdninové písanky nevyužívajú, Bodláková odporúča rodičom, aby dieťa za vysvedčenie odmenili aj zaujímavou knihou. "Učte dieťa čítať si. Prípadne si spolu s ním čítajte na striedačku - jednu stranu vy a druhú ono," radí. Okrem kníh môžu rodičia s deťmi využiť aj pracovné listy, ktoré sú na portáli. Sú vhodné na tréning čítania s porozumením, opakovanie písania písmen, číslic, slov, viet, a tiež precvičovanie matematiky a geometrie pre prvákov.

Počas daždivých dní by sa rodičia s deťmi mali venovať tvorivým činnostiam ako je kreslenie, vystrihovanie, lepenie, pečenie či stavanie rôznych stavební.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: TASR, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia