V týchto školách dosahujú žiaci najlepšie výsledky

V týchto školách dosahujú
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2016-09-11 13:20:27 |

Najviac sa podľa rebríčka Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) darí školákom zo Základnej školy na Krosnianskej v Košiciach.

Prvá je z Košíc a druhou najlepšou je Základná škola T. J. Moussona v Michalovciach. Naj trojku dopĺňa ZŠ na Karloveskej ulici v Bratislave, ktorá je organizačnou zložkou Spojenej školy sv. Františka z Assisi. Pri hodnotení škôl sa berú okrem iného do úvahy výsledky Testovania 9 (60 percent), Testovania 5 (20 percent) a mimoriadne výsledky oceňované ministerstvom školstva (20 percent). INEKO berie do úvahy údaje za uplynulé štyri školské roky, pričom novšie údaje majú pri hodnotení vyššiu váhu.

Štvrtá priečka patrí Základnej škole Slov. partizánov z Považskej Bystrice a piata skončila Základná škola SSV na Skuteckého v Banskej Bystrici. Do prvej desiatky sa dostali aj ďalšie dve košické školy a tými sú na šiestom mieste ZŠ sv. Cyrila a Metoda na Bernolákovej ulici a na ôsmom mieste ZŠ na Nám. L. Novomeského 2. Aj ďalšie tri školy s najlepšími výsledkami žiakov sa nachádzajú na východe krajiny. Siedma skončila Základná škola na Kúpeľnej ulici v Prešove, deviatka a desiatka patria školám z Michaloviec – Základnej škole na OkružnejZákladnej škole Jána A. Komenského.

INEKO upozorňuje, že hodnotenie výsledkov žiakov nezohľadňuje rozdiely spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces, napríklad teda sociálne rozdiely. Nemeria ani pridanú hodnotu školy, teda to, aké zručnosti a vedomosti v danom období svojim žiakom odovzdala, preto tieto výsledky komplexne nevypovedajú o kvalite školy.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az, sita.sk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia