Poznačte si termíny školských prázdnin

Poznačte si termíny školských
Ilustračné foto
Zdroj: Thinstock.cz
2014-09-02 00:01:36 |

Letné prázdniny sú za nami a deti sa dnes po dvoch mesiacoch vrátili do školy. Viete, koľko vyučovacích dní je pred nimi, kedy budú mať najbližšie voľno a aké novinky ich čakajú?

 

Okrem najdlhších letných prázdnin majú školáci aj jesenné, vianočné, polročné a jarné. Niekoľko voľných dní navyše si užijú tiež počas veľkonočných sviatkov. V školskom roku 2014/2015 ich čaká spolu 187 vyučovacích dní, 43 sobôt a nedieľ, 25 dní prázdnin (z ktorých 7 dní pripadne na sviatky) a ďalších päť voľných dní sviatkov. Nasledujúce letné prázdniny potrvajú 62 dní. Materské školy na rozdiel od základných svoje brány nezatvárajú ani počas prázdnin. 

S učebnicami by problémy byť nemali

Školy majú k dispozícii viac učebníc ako v minulom školskom roku, pre žiakov na prvom stupni základných škôl sa ich rezortu školstva podarilo zabezpečiť až 95 percent. Takmer všetky učebnice budú mať k dispozícií aj žiaci špeciálnych škôl.

Na výsledky školákov si posvietia prísnejšie

Jednou z noviniek, ktorá je súčasťou novely školského zákona, je sprísnenie podmienok na prijímanie žiakov na stredné školy. Budúci gymnazisti musia dosiahnuť na koncoročnom vysvedčení predposledného ročníka, ako aj na polroka a na konci posledného ročníka základnej školy priemer známok do 2,0 a uchádzači o štúdium na stredných odborných školách s maturitou sa musia dostať do priemeru 2,75. Mnohí géniovia a významné osobnosti síce v škole neexcelovali a ich známky sa k takémuto priemeru ani len nepribližovali, ak však chcete, aby váš drobec raz navštevoval gymnázium alebo si urobil maturitu na inej strednej škole, radšej ho povzbudzujte v učení už od prvých ročníkov ročníkov základnej školy. 

Fotogaléria


Foto: thinstock.cz
Zdroj: az, minedu.sk, iedu.sk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia