Miest v škôlkach by malo pribudnúť, no počkáme si

Miest v škôlkach by
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2016-09-11 00:30:18 |

Rezort školstva poskytol mestám a obciam na rozšírenie kapacít v škôlkach takmer 15 miliónov eur. Výsledkom by malo byť prijatie ďalších 5000 detí.

Ak sa tešíte, že konečne bude môcť váš drobček nastúpiť do škôlky, trochu pribrzdite. Vytváranie nových kapacít materských škôl vďaka dotácii ministerstva je totiž dlhotrvajúci proces, ktorého konečné efekty sa úplne prejavia až koncom roku 2018! To je termín, dokedy všetky obce a mestá musia poskytnutú dotáciu zúčtovať. Doteraz bolo na základe dotácie vytvorených 18 nových tried a dve triedy boli udržané v prevádzke.

Podľa informácií ministerstva bolo v rámci dvoch zverejnených výziev podporených 185 žiadateľov, ktorí vytvoria 227 nových tried a udržia existujúcu kapacitu v ďalších 22 triedach.  Vďaka dotácii vznikne nielen 5000 nových miest pre deti, ale vytvorí sa aj približne 460 pracovných miest pre učiteľov.

Ďalšie kroky v súvislosti s rozširovaním kapacít materských škôl  uskutočňuje Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ktoré pripravuje výzvu a v rámci nej sa budú môcť zriaďovatelia MŠ uchádzať o finančné prostriedky z eurofondov.

Prečítajte si tiež:

Znaky toho, že dieťa môže mať problém so zrakom

Na týchto dvoch fotkách je tá istá škôlkarka

 


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia