Petržalka prispeje na vzdelávanie detí v súkromných škôlkach

Petržalka prispeje na vzdelávanie
Ilustračné foto
Zdroj: archív
2016-09-01 14:06:54 |

Bratislavská Petržalka aj v novom školskom roku poskytne nenávratný finančný príspevok na vzdelávanie detí v súkromných materských školách, ktoré neboli prijaté do žiadnej z 23 škôlok mestskej časti.

V školskom roku 2016/2017 tak bude samospráva prispievať na 34 detí v celkovej sume 22 440 eur. O príspevok pre nadchádzajúci školský rok pôvodne požiadalo 22 rodičov, no dve deti boli dodatočne prijaté do štátnej materskej školy a jedna rodina nemá v Petržalke trvalé bydlisko. Mestská časť tak bude prispievať na umiestnenie v súkromnej materskej škole 19 rodičom sumou 60 eur mesačne. „Z predchádzajúceho školského roka bude súkromné materské školy navštevovať ešte 15 detí, spolu teda bude mestská časť prispievať na 34 detí," zhrnula hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.


Praktické zručnosti, ktoré by mal ovládať nový škôlkar


Aj napriek tomu, že Petržalka v ostatných rokoch rozšírila kapacity materských škôl o približne 400 miest, do nového školského roku neprijala z dôvodu nedostatku miest viac ako 300 detí vo veku tri až päť rokov s trvalým pobytom v Petržalke. „V minulom roku samospráva umožnila zákonným zástupcom požiadať o adresný a kompenzačný nenávratný príspevok na umiestnenie dieťaťa v súkromnej materskej škole, o ktorý prejavilo záujem 34 rodičov," vysvetlila hovorkyňa. Záujem o poskytnutie príspevku bol pôvodne väčší, ale 12 detí žiadateľov bolo v septembri 2015 prijatých na uvoľnené miesta do obecných materských škôl a niektorí z rodičov zas nespĺňali kritériá pre vznik nároku na príspevok alebo do požadovaného termínu nepredložili potrebné doklady.

Za osem mesiacov predchádzajúceho školského roka vynaložila Petržalka na tento podporný program celkovo 12 939 eur.

Mohlo b vás tiež zaujať:

"Leniví" rodičia majú šťastnejšie deti aj manželstvá

11 vecí, ktoré vám budú chýbať, keď bábo už nie je bábo

 


Foto: archív A.Z.
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia