Budete mať doma škôlkara? Na týchto 9 vecí sa pripravte

Budete mať doma škôlkara?
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-08-31 00:30:24 |

Povediete o pár dní svojho drobčeka po prvýkrát do škôlky? Okrem toho, že vás čakajú nejaké tie slzičky, začne sa písať nová etapa života vašej rodiny...

Každý začiatok je koncom niečoho iného. Tak je to aj s nástupom dieťaťa do materskej školy. Ako sa hovorí, nič už nebude také, aké bývalo. Ak ste doteraz boli spolu 24 hodín, bude to chcieť od vás dosť síl, aby ste si zvykli na to, že vaše dieťa zrazu bude tráviť väčšinu dňa bez vás. A nezabudnite sa pripraviť na to, že:

1. Naučí sa nejaké zlé slová, na ktoré ste si doteraz dávali veľký pozor.

2. Vždy sa nájde dieťa, ktoré bude šikovnejšie ako to vaše, aj keď doteraz ste mali pocit, že také neexistuje.

3. Pravdepodobne sa nevyhnete slzám, vzlykaniu, záchvatom hnevu či trucovaniu – sú to normálne prejavy, ktorými dieťa reaguje na zmenu. Nič s tým nenarobíte, treba to prežiť a snažiť sa zostať nad vecou.

4. Dieťa vám zo škôlky prinesie domov všelijaké zaujímavé choroboplodné zárodky a vírusy, s ktorými ste doteraz nemali skúsenosti.

5. Tepláky budete kupovať zhruba tri až štyrikrát častejšie ako doteraz.

6. Budete sa musieť zmieriť s tým, že nech sa budete akokoľvek snažiť, určite sa vám podarí zabudnúť niekedy priniesť do škôlky čisté pyžamko, náhradné oblečenie, papučky, jablko na Ovocný deň či zaplatiť včas všetky zloženky.


Praktické rady pre rodičov nových škôlkarov


7. Získate nových priateľov, lebo deti v škôlke sa rýchlo skamarátia s rovesníkmi a budú nástojiť na vzájomných návštevách.

8. Tety kuchárky v škôlke budú variť určite lepšie ako vy (česť svetlým výnimkám).

9. Učiteľky v škôlke budú vedieť o všetkom, čo sa u vás doma povie a urobí, kto na koho zvýšil hlas, čo ste mali na večeru, kedy chodíte spávať, koľko zarábate či aké máte plány na víkend. Deti sa im pochvália úplne so všetkým a rady to riadne nafúknu.

Prečítajte si tiež:

Toto nosia deti domov zo škôlok a škôl

Zahanbená mama sa nevie pozrieť učieľke do očí

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia