V tomto spočíva tajomstvo šťastného dieťaťa

V tomto spočíva tajomstvo
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-03-29 00:30:41 |

Jedným z najlepších spôsobov, ako môžete posilniť sebavedomie dieťaťa, je počúvať ho. Na prvý pohľad jednoduché, často však na to zabúdame.

Prečo je potrebné podporovať u detí sebavedomie? Lebo... keď si dieťa buduje sebavedomie, viac si verí, stáva sa asertívnejším a cíti sa samo so sebou lepšie.  Ľudia, ktorí si dôverujú, dosahujú v živote úspechy rýchlejšie a ľahšie. Netreba k tomu veľa. Stačí naučiť sa POČÚVAŤ a VNÍMAŤ  potreby dieťaťa!

Keď sa dieťa rozhodne s vami hovoriť o svojich problémoch, nechajte všetko tak a počúvajte ho. Nič dôležitejšie v tej chvíli neexistuje.

Ak sa dieťa chce s vami objímať práve vtedy, keď ste sa pustili do domácich prác, nehovorte mu, aby prišlo neskôr. Práca neutečie, nemá nohy. Maznanie vám zaberie pár minút, ale takáto chvíľa zostane v detskej pamäti navždy.

Deti potrebujú viac objatí ako materiálnych vecí. Keď sa držíte s dieťaťom, vždy buďte tým posledným, kto pustí. Nikdy neviete, ako dlho vás práve potrebuje cítiť.

Príliš veľa lásky deti nikdy nemôže pokaziť. Stať sa to môže vtedy, keď budú namiesto lásky dostávať darčeky.

Byť dobrým rodičom neznamená dať svojmu dieťaťu perfektný život. Znamená to učiť ho, ako viesť dobrý a šťastný život v našom nedokonalom svete!

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia