„Kiežby som nikdy nedojčila!“

„Kiežby som nikdy nedojčila!“
Ilustračné foto
2017-03-22 00:35:35 |

V časoch, keď je dojčenie témou mnohých búrlivých debát, sa jedna mama odhodlala vzoprieť predstavám dokonalých matiek – verejne priznala, že dojčenie nenávidí!

Odborníci varujú, že štatisticky čoraz viac matiek, predovšetkým prvorodičiek, trpí popôrodnou depresiou. Niet sa čo čudovať. Na súčasné matky sú cez médiá a sociálne siete kladené obrovské nároky a mnohé z nich sa môžu cítiť pod tlakom. Napríklad také dojčenie.


Aj "prehnané" dojčenie môže uškodiť


Kým v minulosti sa otázka dojčenia svojho dieťaťa považovala za intímnu záležitosť, ktorá je len medzi matkou a jej dieťaťom, dnes je to jedna z najdiskutovanejších tém. Takzvané bio-matky ovládli všetky diskusné fóra pre mamičky, nedojčenie dieťaťa sa považuje za ôsmy smrteľný hriech a kto nezverejní na internete svoju fotografiu s dojčiacim dieťaťom, akoby ani nedojčil. Iste, nikto nepopiera materskému mlieku jeho zdravotné benefity. Ako si však nepripadať ako najhoršia matka na svete, ak nechcete alebo nemôžete svoje dieťa dojčiť? Austrálčanka Maddi Wright sa rozhodla dobrovoľne sa vystaviť kritike a verejne vyznať svoju nenávisť k dojčeniu.

Maddi k fotke píše: „Kiežby som svoje dieťa nikdy nedojčila. Pred troma týždňami som prestala dojčiť svoje štvormesačné dieťa a je zo mňa úplne nový človek. Som lepšia mama a lepšia manželka. Mám viac energie. Mám viac času pre svojho ďalšieho syna. Som láskavejšia k svojmu manželovi. Nemám obavy ísť medzi ľudí. Môžem odísť z domu bez toho, aby som dostala záchvat paniky. Môžem znova chodiť do posilňovne. Viem, že si vyslúžim množstvo negatívnych komentárov, ale podľa mňa je dôležité, aby všetky mamy vedeli, že majú možnosť rozhodnúť sa. Je toľko iných spôsobov, ako byť dobrou mamou. Väčšina z nás však zabúda, že aj mamy musia byť šťastné!“

Na Maddin príspevok okamžite reagovali mnohé matky. Niektoré jej vyčítali sebeckosť, nazvali ju najväčším narcisom na svete s psychickými problémami a dokonca jej radili, aby nemala ďalšie deti. Vo väčšine prípadov jej však ľudia z celého sveta ďakovali za úprimné slová: Ideš, dievča! Dojčenie ešte z nikoho nespravilo dobrú matku,“ píše sa v jednom z mnohých podporných komentárov.  

Mohlo by vás tiež zaujať:

Vyznávačka dojčenia zašla podľa ľudí už priďaleko

DOJČATÁ. Dokedy by mali spať v izbe s rodičmi?

 

 

Fotogaléria


Foto: Instagram
Zdroj: st

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia