Malý Rio sa má: Dojčili ho desiatky žien

Malý Rio sa má:
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook.com
2016-04-15 13:30:12 |

Mama 11-mesačného syna Ria, modelka Ronja, nemohla po tom, ako ju hospitalizovali, dojčiť. Pomohli jej mamy, ktoré požiadala o pomoc na Facebooku.

Nič nie je nemožné. Ani to, že keď skončíte v nemocnici pre veľké bolesti, cudzie ženy vám budú vlastným materským mliekom kŕmiť dieťa.

(Ronja chce dojčiť synčeka čo najdlhšie.)

Túto skúsenosť má za sebou 26-ročná modelka Ronja z anglického Cornwallu, ktorú už roky trápia cysty na vaječníkoch. Jedného dňa ju začali tak trápiť, že jej nepomohlo nič iné, len párdňový pobyt v nemocnici, kde jej nasadili morfium na bolesť a silné lieky proti cystám. Táto komnbinácia jej však nedovolila dojčiť milovaného synčeka, ktorý bude mať onedlho rok, no stále dostáva výlučne mamine materské mlieko, umelú mliečnu výživu vôbec nepozná.   

Vďaka skupine Breastfeeding Yummy Mummies (Dojčiace mamy k nahryznutiu) na sociálnej sieti Facebook, kam napísala nešťastná Ronja výzvu, sa našlo množstvo dobrovoľníčok ochotných podeliť sa o svoje materské mlieko aj s malým Riom. Prvou bola Leigh Ann Fearn, ktorá sa ukázala v nemocnici, kde bola modelka aj so synčekom, už hodinu po zverejnení výzvy. Pomoc jej ponúklo zhruba 1000 žien! Samozrejme, nie všetky ho nakoniec aj dojčili. Dve ho dokonca zobrali aj k sebe domov, kde ho nakŕmili a zabávali, kým bola Ronja na rôznych vyšetreniach.

„Som veľmi vďačná a prepkvapená odozvou na moju správu. Je to také láskyplné, nesebecké a hreje ma to pri srdci,“ povedala dojatá mama Ronja. Ako dodala, aj napriek tomu, že dojčenie je niečo výnimočné a intímne medzi mamou a dieťaťom, o pomoc požiadala inštinktívne a neľutuje to. Považuje za dôležité, aby mal Rio čo najdlhšie materské mlieko.

Prečítajte si: Dojčenie nevzdajte zbytočne priskoro

Mamám dokonca vôbec neprekážal Ronjin nápad zverejniť ich fotky pri dojčení na sociálnu sieť. Ako vidno,  mlieka majú až-až!

Prečítajte si tiež:

Mamy, ktoré spia s bábätkom, dojčia dlhšie

Zistite, či dostáva váš drobček dosť mlieka

 

Fotogaléria


Foto: facebook.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia