Pes do rodiny = ďalšie dieťa do rodiny

Pes do rodiny =
Ilustračné foto
Zdroj: thinsktock.com
2018-11-04 09:30:18 |

Uvedomili ste si, že batoľatá a štvornohí miláčikovia majú veľa spoločného? Snáď všetci, ktorí majú doma psa potvrdia, že je to ako ďalšie dieťa. Do slova a do písmena.

 

Hovorí sa, že psy majú mentálnu kapacitu dvojročných detí. Ak sa rozhodnete zaobstarať si nejakého k deťom, majte na mysli, že je to živý tvor, o ktorého sa treba starať rovnako ako o deti. Ak už psíka máte a drobček vám ešte chýba, tým lepšie pre vás. Môžete si byť istí, že ak zvládate chlpáča, dieťa zvládnete tiež. V čom sú si batoľatá a psy podobné?

1. Jedia niečo z podlahy

Tak psíky, ako aj deti milujú jesť z podlahy. Deti sú veľmi vyberaví jedáci, no ak vám niečo padne na podlahu, môžete si byť takmer istí, že o to prejavia väčší záujem ako o akokoľvek s láskou pripravované jedlo.

2. Odmietajú jedlo, ktoré im ponúknete

Jednoducho je to tak. Psovi môžete dať do misky každý deň to isté jedlo, no raz ho zje za tri minúty a inokedy okolo neho dokáže chodiť hodiny, kým si dá. Rovnako je to aj s deťmi – to, že im niečo zachutí v jeden deň ani náhodou neznamená, že ide o ich obľúbené jedlo a na budúce ho do nich nedostanete.

3. Žobrú o jedlo

No, psi sú v tomto aspoň o niečo tichší ako deti, ktoré dokážu o jednu vec žiadať nekonečným opakovaním. No ak majú na niečo chuť, dokážu byť tiež riadne otravní...

4. Jedia žrádlo pre psov

Keď sa pes pustí do svojho jedla, je to v poriadku. No ak máte štvornohého miláčika doma, určite dobre poznáte tú scénu, keď mu neodolá dieťa a musí aspoň vyskúšať, ako to jedlo v miske chutí... je len ťažko uveriteľné, že by dieťa nikdy psie žrádlo neotestovalo.


Bábätko a domáce zviera: Čoho sa vyvarovať?



5. Uľavia si, kde chcú

Čo k tomu povedať? Jednoducho je to tak. Aj keď je pes naučený na potrebu vonku a dieťa ste naučili na nočník, nejaká tá  nehoda sa občas pritrafí tam aj tam.

6. Milujú veci, ktoré im nepatria

Ak máte psa vo vnútri, po čase asi prestanete riešiť to, že chlpáč kradne hračky dieťaťu a to si, naopak, priam labužnícky vychutnáva psie hračky. 


7.  V noci sú hlučné

V tomto majú psíky zvyčajne navrch, lebo keď si na svojich pánov zvyknú, nebudia ich každú noc. Občas sa však stane, že bez zjavného dôvodu pes v noci zašteká, domáha sa k vám do postele alebo ho rozrušia náhodné zvuky, na ktoré reaguje. To isté robia aj deti – prebudí ich zlý sen, hlad, mokrá plienka alebo jednoducho nevedia v noci spať

8. Budia sa na úsvite

Je to rovnaké u detí aj u psov – keď potrebujete, aby vstávali, vtedy sa im nechce. Ak si však môžete pospať, máte viac ako isté, že vstanú pred šiestou a vyženú vás z postele.

9. Počúvajú vás len vtedy, keď chcú

Pes aj dieťa sa dokážu rovnako zaliečať, no väčšinou až vtedy, keď pochopia, že je zle. Inak si žijú svojim životom, v ktorom na nejakú hlúpe príkazy a zákazy nie je čas a priestor.

10. Sú zábavné, milujúce a je s nimi neustály chaos

Aj keď psíky, rovnako ako deti znamenajú množstvo starostí, na druhej strane prinášajú do života veľa radosti, zábavy a lásky. A podľa tých, ktorí majú doma kombináciu dieťaťa a psa to naozaj stojí za to. Nikdy sa nenudia, vždy sa majú s kým pomaznať a prejavov lásky majú toľko, že až...

Mohlo by vás zaujať:

Z detí, ktoré ľúbia zvieratá, vyrastú lepší ľudia

Keď miláčik zomrie

 

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia