Senzácia: Bábätko začalo pár minút po pôrode chodiť

Senzácia: Bábätko začalo pár
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook.com
2017-05-31 12:01:10 |

Toto novonarodené dievčatko sa stalo hitom internetu. Veď koľko novorodencov sa hneď po príchode na svet len tak poprechádza?

„Chodiace“ párminútové bábätko ľudí fascinuje. Mnohí však o pravosti videa pochybujú. To, kde presne sa scéna odohrala, nie je známe. Pravdepodobne to však bolo v nemocnici Santa Cruz v meste Rio Grande do Sul v južnej Brazílii.

„Ach môj bože, to dievča chodí. Dobrá milosť! ,“ hovorí rozrušená pôrodná asistentka. Ako vysvetlila, snažila sa čerstvo narodené dievčatko umyť, to však chcelo len vstať a chodiť.  „Prešla odtiaľto sem," dodáva a ukazuje trasu, po ktorej dievčatko "prešlo". Všetci na videu sú ohromení silou bábätka a tým, čo dokázalo.

Deti začínajú zvyčajne chodiť okolo 12-teho mesiaca života. Najskôr iba ležia, potom sa naučia prevaľovať, držať hlavu hore, plaziť sa, štvornožkovať, sedieť a chodenie je až na konci. V tomto prípade to však celkom neplatí. Ľudia hovoria o „zázračnom dieťati“.

I keď na prvý pohľad to vyzerá vážne ohromujúco, podľa pediatrov môže ísť v tomto prípade o primitívny reflex, ktorý je prítomný pri narodení. Keď sa novorodenca zdvihnete a chodidlá sa dotýkajú rovného povrchu, automaticky kladie jednu nohu pred druhú, čo vyzerá, ako keby sa snažil chodiť. Nejde však o žiadne cielené kroky alebo reálne chodenie. Toto je najpravdepodobnejšie vysvetlenie vzniku ohromujúceho videa „zázračného“ bábätka. 

Prečítajte si tiež:

Týchto 10 vecí vás môže vystrašiť pri novorodencovi

​Toto potrebuje každé bábätko, aby sa mu darilo


Foto: Facebook.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia