Dvojičky prežili vďaka sile, ktorú jedna druhej dodávali

Dvojičky prežili vďaka sile,
Ilustračné foto
Zdroj: worldwidefeatures.com/garyroberts
2015-07-27 00:30:13 |

Ruka v ruke bojovali tieto rozkošné dvojičky o svoje životy. Dnes sú z nich už ročné slečny, no stále sú neoddeliteľné.

Lily a Grace sa narodili 13 týždňov pred termínom a ich pôrodná váha sa pohybovala okolo 700 gramov. Prvých sedem týždňov bojovali ako levice o život a energiu čerpali jedna od druhej. Mali šťastie, že ich položili do jedného inkubátora a ony sa po celý čas držali za drobné rúčky. Dnes sú to veľké slečny, ktoré v týchto dňoch oslávili prvé narodeniny, no stále majú k sebe nesmierne blízko. Lekári aj rodičia sú presvedčení, že práve ich neuveriteľná blízkosť im dala silu prežiť.

Po tom, ako sa rodičia dievčatiek, 20-ročná mama Moore a 22-ročný otec David dozvedeli, že čakajú dvojičky, boli nadšení. Tehotenstvo bolo v poriadku až do 26. týždňa, keď lekár mladú budúcu mamičku upozornil na zlú polohu dievčatiek. Pár dní po tom ich musela koncom júna minulého roka porodiť cisárskym rezom. Lily bola nielen maličká, ale dostala aj infekciu a museli jej podávať antibiotiká. Po tom, keď nabrala po liečbe trochu sily, vložili ju do inkubátora s sestričke. „Bol to taký dojímavý moment. Hneď sa chytili za ruky, akoby sa uisťovali, že to spoločne zvládnu,“ opisuje mamička emocionálne chvíle. Silu naberali dievčatká tak rýchlo, že v auguste si ich rodičia mohli odviesť z nemocnice domov.

„Sú neoddeliteľné. Stačí, keď jednu zoberiem na prebaľovanie, už spustia plač. Keď sú spolu, len sa chichocú a usmievajú sa na seba. Určite budú najlepšími priateľkami po celý život,“ je presvedčená mama rozkošných dvojčiat, ktoré už dávno zabudli na to, že niekedy bola ich šanca na prežitie malá.


 

Fotogaléria


Foto: Ross McDairmant Photography, worlwidefea tures.com
Zdroj: dailymail.co.uk, az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia