Deväť výhovoriek, ktoré môžu používať čerstvé maminy

Deväť výhovoriek, ktoré môžu
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2015-10-19 13:30:56 |

O tom, aké ťažkosti sa spájajú s príchodom bábätka na svet, sa popísalo toho veľa – žiadny spánok, únava, stres... No čerstvé materstvo prináša aj benefity. Ktoré?

Čo je okrem radosti, intenzívnej lásky a hlbokému vzťahu k novému človiečiku na čerstvom „mamičkovaní“ najkrajšie? No predsa možnosť objektívne používať niekoľko výhovoriek, ktoré vám už o pol roka neprejdú! Či ste porodili prvé alebo štvrté dieťa, ako mama novej ľudskej bytosti máte nárok na tieto skryté výhody:

1. Je to úplne v poriadku, keď vyzeráte, ako by ste sa práve vrátili z bálu upírov a vaše krivky nie sú ani zďaleka dokonalé. Vôbec sa nemusíte schovávať pred zrakmi ostatných, povolené sú vychádzky s bábätkom, počas ktorých môžete mať oblečené stylistami zatracované legínsy, na hlave urobený mastný vrkoč, materským mliečkom postriekanú košeľu, oči červené ako zoombie... Nikoho to nebude pohoršovať a nepozastaví sa nad tým. Ste predsa čerstvá mamička...

2. Môžete všade prísť neskoro a nemusíte nič stíhať. (Samozrejme, možno ste nestíhali ani bez bábätka, no teraz si nikto nedovolí vám to vyhadzovať na oči.) Zodpovednosť za malého človiečika je perfektné a nenapadnuteľné ospravedlnenie toho, že nemáte silu sledovať čas. Každý predsa chápe vašu únavu...

3. Nemusíte sa starať o upratovanie. Prvých pár týždňov po príchode s bábätkom z pôrodnice si nikto nedovolí hodnotiť poriadok vo vašom príbytku. Môže to tam vyzerať ako v brlohu medveďov a veci môžu byť všade. Dúfajte, že kopy plienok, darčekov k narodeniu bábätka a mnoho zbytočností stihnete dať po poriadku ešte pred tým, než dieťatko nastúpi do škôlky.

4. Nemusíte dvíhať telefóny a zo slušnosti volať ľuďom, ktorých ste nedvihli, späť. Vlastne to od vás ani nikto neočakáva. Ak by sa predsa len niekto našiel, stačí si povzdychnúť, aké náročné vaše bábätko je a všetci to určite pochopia.


Vyhnite sa najčastejším chybám nových mamičiek


5. te hrdou majiteľkou karty Žiadny sex najbližších šesť týždňov zadarmo! Netreba nič vysvetľovať a hľadať výhovorky, prečo to dnes večer zase nepôjde...

6. Nemusíte mať v hlave konektor. Tak ako platí v tehotenstve, že pamäť nie je v takej pohotovosti, využite to aj prvé mesiace po pôrode. Jednoducho aj teraz máte nárok zabúdať na termíny narodenín, menín, stretnutí či osláv.

7. Nemusíte sa pretvarovať a v duchu sa modliť, aby návšteva už konečne odišla. Ak jej už máte dosť, len si trochu pozívajte a s ospravedlnením odíďte do spálne k bábätku. Napodiv, namiesto toho, aby sa hostia urazili, novú mamičku všetci chápu a považujú za samozrejmé, že sa potrebuje vyspať vtedy, keď spí aj drobček.

8. Do šatne v obchode si môže priniesť aj 62 kúskov, ktoré si chcete vyskúšať na svoje telo po pôrode. Predavačky majú pre čerstvé maminy pochopenie a obvykle budú k vám milšie ako k ostatným zákazníčkam. Vedia predsa, že nemôžete odhadnúť len tak svoju veľkosť a okrem toho potrebujete viac praktických kúskov – pohodlné nohavice, košeľu na dojčenie, druhú košeľu na dojčenie... Ak predsa len narazíte na odpor, spustite zúfalým hlasom, že netušíte svoju veľkosť a nemôžete si dovoliť byť od bábätka tak dlho.

9. Nemusíte variť. Jednoducho nemáte na to čas a tiež nie je vhodné, aby ste chytali rukami surové mäso, koreniny a kadejaké ingrediencie. Nemusia sa z nich dobre zmyť a čo keby ste infikovali niečím drobčeka?  Buď zapojte otecka, babku alebo prejdite na najpohodlnejšiu variantu - vitajte donáškové služby a polotovary v podobe mrazených lasagní, kuracích nugiet, hranoliek či sáčkových polievok...

Prečítajte si tiež:

Deväť dôvodov, prečo je prvé tehotenstvo lepšie ako druhé

 

 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia