Ako možno po pôrode vyzerať štíhlejšie?

Ako možno po pôrode
Ilustračné foto
Zdroj: wikimedia commons.com
2014-05-20 12:01:11 |

Riešiť hneď po pôrode štíhlu líniu nie je dôležité. Povedzme si však pravdu, každá z nás sa cíti lepšie, ak vyzerá dobre aj v tomto období. Skúste triky, ktoré vám opticky uberú pár kíl.

Len málo mamičiek má krátko po pôrode svoje pôvodné telo. Väčšina nových mamín odchádza z pôrodnice s bruškom a okrem tehotenského oblečenia či legínsov sa do ničoho iného nenavlečú. Predstava, že hneď po pôrode budeme vyzerať ako kedysi, je realite na míle vzdialená. S cvičením lekári odporúčajú začať najskôr po šestonedelí a aj to s mierou. Stať sa mamou znamená aj zmenu priorít a prvoradý je drobček, jeho i vaše zdravie. Prečo by sme však nemohli vyzerať dobre aj s pár kilami navyše? Niektorým mamám dokonca pristanú viac ako vychudnuté telá. Stačí zopár trikov a môžete vyzerať šik aj tesne po pôrode.

1. Vsaďte na čiernu mágiu – je známe, že čierna farba zoštíhľuje a vytvára ilúziu hladkosti. Ak sa oblečiete od hlavy po päty do čiernej, vaše telo bude vyzerať štíhlejšie a dlhšie. Aby ste nevyzerali ako Morticia z Addams Family alebo zlodej, pridajte k outfitu farebné doplnky, ako je vzorovaná šatka, náhrdelník, veselé topánky či štýlovú tašku. Keď čierna nepatrí medzi vaše obľúbené farby, vhodné sú aj tmavočokoládová, tmavomodrá, tmavozelená či tmavosivá.

2. Skamaráťte sa s krajčírom – je to najúčinnejší spôsob, ako sa obliekať pohodlne, neupozorňovať na popôrodné nedostatky a nemíňať zbytočne peniaze za oblečenie, ktoré znosíte možno pár týždňov. Šikovný odborník dokáže upraviť vaše oblečenie na správnu mieru, aby ste v ňom nevyzerali napasovaná ako „klobása“ alebo naopak, utopená v tehotenských kúskoch. Do nohavíc aj vrchných dielov môže vsadiť elastické či odnímateľné pásy alebo veľké kúsky zase zmenšiť bez toho, aby oblečenie zničil. Po čase, ak bude treba, ho jednoduchou úpravou dá zase do pôvodného stavu.

3. Noste správne doplnky – teraz je čas siahnuť do šperkovnice a vytiahnuť z nej dlhé náhrdelníky a pohľadať tenké šatky, ktoré si prehodíte cez ramená. Vrstvenie dlhých náhrdelníkov a tenké šatky vaše telo predĺžia a odpútajú pohľady od problémových partií. Ľudia sa zamerajú na visiace dlhšie náušnice a zaujímavé doplnky na krku. Vyhýbajte sa krátkym náhrdelníkom a šatkám pevne omotaným okolo hrdla.

4. Zabudnite na „kudrlinky,“ bohaté účesy a nápadné ozdobné prvky na oblečení v dolnej polovici tela - ak vsadíte na hladké účesy a klasické rovné či zúžené nohavice bez ozdobných vreciek, budete pôsobiť štíhlejšie. Na objeme pridávajú tiež volániky na blúzkach a tričkách či rôzne záhyby na akomkoľvek oblečení. Vhodné sú jednoduché čisté siluety vo všetkom.

5. Buďte perfekcionistka a vytvorte ilúziu nekonečne dlhých nôh. Odložte capri nohavice, kraťasy, ako aj nohavice s rozšíreným strihom. Ak chcete, aby vaše nohy vyzerali dlhšie a štíhlejšie, nohavice by mali byť dlhšie, ideálne sú tie, ktoré končia len pár centimetrov nad zemou alebo uprostred topánky. Dojem štíhlych nôh umocníte aj topánkami s mierne špicatou špičkou. Zaoblené špice urobia vašu postavu podsaditejšou a mohutnejšou.

6. Zvoľte vhodné látky – k nedokonalej postave sú milosrdnejšie splývavé a mäkké materiály pôsobiace hladkým dojmom. Hodvábne oblečenie, bavlnené zmesi alebo ľahko tkané svetre vám v období po pôrode urobia dobrú službu. Oblečenie z ľahkých látok kombinujte s riflami alebo legínsami.

7. Vyskúšajte zoštíhľujúcu spodnú bielizeň – vôbec nie je dôležité trápiť svoje telo korzetmi a príliš obtiahnutými kúskami. Namiesto toho využite bohatú ponuku v obchodoch a kúpte si zoštíhľujúcu spodnú bielizeň, ktorá vás nijako nebude sťahovať a obmedzovať. Okrem podprseniek a nohavičiek možno kúpiť aj zoštíhľujúci pás okolo brucha či pásy na stehná. Budete sa cítiť atraktívnejšie a bielizeň využijete na skrytie drobných nedokonalostí aj dlho po tom, keď zhodíte prebytočné tehotenské kilá.

8. Dbajte na správne výstrihy – teraz je čas vytiahnuť tričká s V-výstrihmi, hlbokými guľatými výstrihmi a lodičkovými výstrihmi. Čokoľvek, čo ukazuje trochu vašej pokožky v hornej časti, priťahuje pohľady. Výstrih v tvare V vytvára výraznejšiu vertikálnu líniu vášho tela a odvráti pozornosť od väčšieho bruška, zadku či stehien.

9. Noste aspoň mierne podpätky – pohodlné topánky sú nadovšetko a pri bábätku si takmer každá mamina obľúbi tenisky či inú športovú obuv. V obchode je však na výber množstvo pekných a dokonca aj pohodlných topánok, ktoré majú aspoň trochu zvýšený opätok a budete v nich hneď vyzerať dlhšia a štíhlejšia. Na naozaj vysoké podpätky a platformy radšej zabudnite. Balansovať pri bábätku na 12 centimetroch nie je to pravé orechové a platformy zbytočne vytvárajú dojem robustnosti. Ak súvšak  tenisky skutočne jedinou obuvou, ktorú ste ochotná nosiť, doprajte si nejaké veselé a farebné.

10. Noste vhodné typ nohavíc – zo začiatku vám určite bude najpohodlnejšie v tehotenských nohaviciach, ktorých elastický pás udrží uvoľnené bruško, no po pár týždňoch vám už pravdepodobne sedieť nebudú a pohľad na ovísajúce nohavice na zadku či nohách nie je najkrajší. Pred návratom k bedrovým strihom (ak patria medzi vaše obľúbené) si však doprajte ešte medzistupeň a skúste klasicky strihané rifle alebo iné nohavice, ktoré majú pás tesne pod pupkom a nie sú úplne úzke. Ak sa budete snažiť „narvať“ do úzkych bedrových príliš skoro, namiesto sexi maminy budete vyzerať skôr ako muffin alebo vám budú neesteticky obopínať stehná. 


Foto: wikimedia commons
Zdroj: babycenter.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia