Pozrite si cestu bábätka do vášho náručia

Pozrite si cestu bábätka
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2015-02-24 06:30:21 |

Snáď každá mama má akú-takú predstavu o tom, ako bábätko prichádza na svet, no len máloktorá tuší, čo sa deje „tam vo vnútri“.

Kým jedna mamina si celý pôrod, od prvého momentu až po posledný odtrpí, iná ho zvládne „ľavou zadnou“. O tom, prečo je to tak, rozhoduje veľa okolností, pričom niektoré jednoducho neovplyvníme.

Ak rodí žena prirodzeným spôsobom, bábätko absolvuje tú istú cestu von z každého bruška. Niektoré je však menšie, iné väčšie, jedno ide hlavičkou dopredu, iné sa rozhodne vyskúšať to koncom panvovým (asi 3% detí). Keď sa drobček uloží priečne alebo šikmo, vaginálny pôrod možný nie je.

 Aj pôrodné cesty každej mamy sa otvárajú inak, preto niektorým prejde nimi drobček ľahučko, iné si odtrpia s ním každý jeden kúsok tohto „putovania“. Dopredu vám nikto nepovie, či práve váš pôrod bude patriť k tým ľahším alebo, naopak, ťažším či komplikovaným.

Napriek týmto rozdielom si všetky bábätká „razia“ cestu von rovnakou trasou. Akou? Veľmi jasne ju vykresľuje táto animácia, ktorá ukazuje, kadiaľ dieťatko ide pred tým, než sa môžete na seba pozrieť zoči-voči a absolútne sa do seba zamilovať. Každý pôrod je jedinečný a napriek strachu, ktorý určite každá budúca mamina prežíva, je to ten najemotívnejší a najkrajší zážitok, s akým sa v živote stretnete.

 


Foto: youtube.com
Zdroj: az

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia