Trápi vás tehotenská nevoľnosť? Je to dobré znamenie!

Trápi vás tehotenská nevoľnosť?
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2016-10-04 00:30:01 |

Ranná nevoľnosť je strašiakom a verným spoločníkom množstva budúcich mám. Za úľavu by zniesli aj modré z neba. Máme pre vás dobrú správu.

Ranná nevoľnosť v prvých mesiacoch tehotenstva, ktorá sa často mení na celodennú,  je nielen prekliatím, ale podľa vedcov aj znakom, že dieťatko v brušku sa vyvíja dobre. Vedieť, že všetko je tak, ako má byť, je aspoň malou útechou pre budúce mamičky, ktoré by mohli o nevoľnosti rozprávať celé story.

Experti na základe štúdie Národného inštitútu pre zdravie dieťaťa a vývoj človeka vo Veľkej Británii tvrdia, že existuje spojenie medzi rannou nevoľnosťou a nižším rizikom potratu.  Ich teória znie tak, že rannú nevoľnosť vyvolávajú hormonálne zmeny v tele, ktoré sa musia udiať, ak sa má plod správne vyvíjať. Okrem toho pracujú s predpokladom, že budúce mamy trpiace nevoľnosťami sú nútené jesť zdravšie potraviny, ktoré v konečnom dôsledku napomáhajú správnemu vývinu bábätka. Len málokedy si doprajú ťažké, korenené či vyprážané jedlá, ktoré by im nevoľnosť ešte zhoršovali.


Zvraciate v tehotenstve až priveľa?


Na druhej strane, ak patríte medzi tie ženy, ktoré ani nevedia, že sú tehotné, aj pre vás majú experti povzbudivé slová. „Každé tehotenstvo je iné a len preto, že vám nebýva zle, neznamená to, že vaše tehotenstvo skončí samovoľným potratom,“ zdôrazňuje hlavná autorka štúdie Stefanie Hinkle.

Prečítajte si tiež:

V tehotenstve sa neodporúča ani pivo!

Tehotenstvo: Zoznam "Stopiek" je riadne dlhý


 

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia