Máte pre sexom v tehotenstve rešpekt?

Máte pre sexom v
Ilustračné foto
Zdroj: Thinkstock.com
2015-02-18 18:30:44 |

Tehotenstvo nie je prekážkou aktívneho sexuálneho života, ženy nemusia mať obavy ani z orgazmu. Dôležité však je, aby bolo bezrizikové, čo vám povie váš lekár.

Pohlavný styk je tak, ako inokedy, aj v čase vášho čakania na prírastok zdravý a bezpečný. Výnimkou sú iba prípady, keď hrozí žene potrat, predchádzajúce tehotenstvo skončilo predčasným pôrodom, má problémy s krčkom maternice alebo sa objaví nečakané krvácanie či neobvyklý výtok.V týchto situáciách je dôležité prekonzultovať túto intímnu otázku s gynekológom, ktorý najlepšie dokáže posúdiť váš zdravotný stav a zhodnotiť všetky riziká.


Kontrakcie maternice pri orgazme pri bezproblémovom tehotenstve potrat nevyvolajú. Sťahy sú spôsobené prostaglandínmi, látkami nachádzajúcimi sa v ejakuláte a v niektorých ďalších tkanivách. V tehotenstve ich cítite intenzívnejšie, lebo maternica je opuchnutá a prietok krvi je vyšší. Nemusíte však mať obavy. Nenarodené bábätko je v maternici dobre chránené tak pred silnými sťahmi maternice plodovou vodou v plodovom vaku, ako aj pomocou hlienovej zátky pred možnou infekciou zvonka.

 

Ak je teda vaše tehotenstvo bežné, cítite sa dobre a máte na sex chuť, odhoďte obavy a užite si príjemné chvíle s milovaným partnerom. V tehotenstve je vďaka prekrveniu vaša rozkoš ešte silnejšia, tak prečo tento nádherný čas neprežiť naplno?


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia