Túžite po dievčatku? Chce to misionársku polohu pri splne mesiaca

Túžite po dievčatku? Chce
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2020-12-28 00:30:00 |

Ľudia sa už po stáročia snažia prísť na vhodnú polohou pri milovaní, ktorou by ovplyvnili pohlavie dieťaťa. Podľa expertov také niečo možné nie je a sme odkázaní na rozmary matky prírody.

Dáte na babské rady? Tak toto je čítanie presne pre vás! Možno ste už počuli o „zaručených“ metódach ako sa dopracovať k dievčatku alebo k chlapcoviAk túžite po potomkovi mužského pohlavia, mali by ste vraj jesť veľa mäsa, slaných potravín a banánov, ak si želáte dcéru, lepšie je vsadiť na sladkosti, zelenú listovú zeleninu, orechy a sóju. 

Z milostných polôh je pri túžbe po synovi potrebné milovať sa v stoji, ideálne v čase prvej alebo poslednej štvrte Mesiaca a keď sa snažíte o dievča, mali by ste uprednostniť misionársku polohu pri splne.

Môžete sa riadiť aj 700 rokov starým čínskym grafom, podľa ktorého počatie chlapca alebo dievčaťa súvisí s vekom matky a mesiacom, kedy sa tak stane. Hovorí sa tiež, že fyzicky zdatnejšie mamy rodia skôr chlapcov ako dievčatá. Neexistuje však žiadny vedecký dôkaz, že niektorá z týchto metód naozaj funguje.

Jonášova metóda je úspešná desiatky rokov

Mnohé ženy nedajú dopustiť na tzv. Jonášovu metódu, za ktorou stojí dnes už 86-ročný slovenský vedec, lekár a  psychiater  Eugen Jonáš, ktorý bol dvakrát navrhnutý na Nobelovu cenu americkými a argentínskymi vedcami, no domácimi gynekológmi veľmi akceptovaný nie je. Autor kontroverznej metódy prirodzenej regulácie počatia vytvoril matematický vzorec, ktorý podľa neho pomáha ženám aj s opakovanými potratmi porodiť zdravé dieťa a je vďaka nemu možné ovplyvniť tiež jeho pohlavie. Nesúvisí však s polohou pri sexe, ale s prirodzeným cyklom ženy, podľa ktorého vypočíta deň počatia pre narodenie chlapca alebo dievčaťa. Upozorňuje však, že pri prvom potomkovi to možné nie je, až pri ďalších.

Za vyskúšanie Shettlesovej metódy nič nedáte

Výber pohlavia je v súčasnosti veľkým biznisom. Na internete nájdeme množstvo sexuálnych polôh, vitamínov či rôznych pomôcok, ktoré vraj zaručia narodenie dieťaťa nami želaného pohlavia, no ani jedna z týchto možností nie je odobrená vedou. Autorom vo svete jednej z najznámejších publikácií venujúcich sa neinvazívnej technike plánovania pohlavia dieťaťa je Landrum Shettles, ktorý ju zverejnil v 60-tych rokoch minulého storočia.

Hovorí o tom, že pohlavie dieťaťa závisí od toho, či mužská spermia obsahuje ženský chromozóm X alebo mužský Y. Spermie X sú väčšie, pomalšie a žijú dlhšie. Spermie Y sú menšie, rýchlejšie a prežívajú kratšie.

Ak chcete porodiť chlapca, mali by ste sa milovať v deň ovulácie, lebo vtedy sú vaginálne tekutiny a cervikálny hlien najzásaditejšie a to je stav, kedy  spermie Y dosiahnu vajíčko skôr ako spermie X. Ideálna je poloha „zo zadu“. Pred ovuláciou by ste sa mali pohlavného styku aspoň na štyri dni vzdať a partner by mal tesne pred stykom vypiť kávu. Kofeín dodá podľa Shettlesa spermiám Y „nový impulz“. Stačí jedno alebo dve milovania, nie viac.

Naopak, keď chcete dievčatko, je potrebné milovať sa čo najčastejšie 2 až 4 dni pred ovuláciou, lebo častý pohlavný styk znižuje počet spermií Y v ejakuláte. Shettles ženám radí, aby sa tiež vyhli orgazmu, počas ktorého sa zvyšuje množstvo tekutín v pošve a prostredie je zásaditejšie, čo vyhovuje spermiám Y, teda chlapčenským.

Ak sa teraz tešíte, že už viete ako na to, asi vás sklamú výsledky štúdie publikovanej v New England Journal of Medicine, ktorej autori tvrdia, že žiadny takýto vzťah neexistuje. Na druhej strane, za skúšku nič nedáte...

Súčasná medicína pozná možnosti ako ovplyvniť pohlavie dieťaťa cez asistovanú reprodukciu, no etický rozmer tejto metódy je veľmi diskutabilný. U nás sa výber embryí môže robiť len zo zdravotných a genetických dôvodov.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia