S novou metódou umelého oplodnenia ľahšie otehotniete

Nová metóda umelého oplodnenia
Nová metóda umelého oplodnenia
Zdroj: freedigitalphotos.net
2013-11-03 08:00:00 |

Pri novej technike umelého oplodnenia sa podáva ďaleko menej liekov. Zákrok trvá len päť minút.

Podávajú sa lieky s nízkou dávkou hormónov

Nová metóda je efektívna pre ženy vo veku od 30 do 40 rokov a dvojnásobne zvyšuje šance na otehotnenie oproti bežnej liečbe.

Podáva sa oveľa menej liekov s minimálnymi vedľajšími účinkami. Veľa žien, ktoré podstúpili klasické IVF oplodnenie, sa stretlo s rozkolísanými náladami, nevoľnosťou a bolesťami hlavy.

Pri novej metóde, nazývanej ako mini IVF, sú žene podávané tabletky počas 10 až 12 dní. Obsahujú nízke dávky hormónov, ktoré podporujú produkciu vajíčok vo vaječníkoch. Počas podávania stimulujúcich liekov je žena v určitých pravidelných intervaloch sledovaná ultrazvukom za účelom sledovania dozrievania vajíčok.

 

Nová metóda je efektívnejšia

Lekári zo St Louis v Missouri, ktorí vyvinuli metódu, hovoria, že je lacnejšia, bezpečnejšia a oveľa efektívnejšia alternatíva klasického umelého oplodnenia. S jej pomocou otehotniete dva krát rýchlejšie ako pri klasickej liečbe. Podľa Dr. Shermana Silbera, experta na plodnosť, ktorý sa zúčastnil vývoja tejto metódy, moderná technika umelého oplodnenia dáva ženám v štyridsiatke rovnaké šance na tehotenstvo ako v dvadsiatke.

 

Mini IVF je lacnejšie

Mini IVF je oveľa lacnejšie ako klasické umelé oplodnenie. Dôvodom je podávanie liekov s nízkou hladinou hormónov.

 

Moderná liečba je bezpečnejšia

Nová metóda je oveľa bezpečnejšia a znižuje riziko ovariálneho hyperstimulačného syndrómu. Hlavný dôvod, prečo je mini IVF bezpečnejšia je ten, že pri nej vaše telo vyprodukuje zdravšie vajíčka, schopné po oplodnení sa ďalej vyvíjať, a to vďaka nízkym hladinám podávaných hormónov. Pri klasickej IVF metóde ženský organizmus vyprodukuje veľké množstvo vajíčok, u ktorých vznikajú zmeny DNA s rôznymi defektmi.


Foto: freedigitalphotos.net
Zdroj: dailymail.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia