Top tipy na nemateriálne darčeky nielen pre školákov

Top tipy na nemateriálne
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-06-27 00:38:00 |

Darčekov pre deti nikdy nie je dosť. Nemusia to však vždy byť iba materiálne veci. Skúste tento raz niečo nové.

Samozrejme, vy ako rodičia najlepšie viete, čo vášho potomka poteší. Deti najviac túžia po tom, čo majú aj ich kamaráti – pokémonské kartičky, spinnery či elektronické hry. A vôbec nebudú sklamané, keď dostanú napríklad ďalší spinner, aj keď ich doma majú už päť. Čo tak tento raz ratolesť prekvapiť a darovať jej niečo úplne iné? Máme niekoľko tipov, ktoré by mohli naozaj potešiť a priniesť aj dlhodobejší úžitok.

Predplatné časopisu

Kým kedysi sme snáď všetci odoberali nejaký ten časopis, u dnešných detí to úplne bežné nie je. Pritom na trhu je ich množstvo – dokáže si vybrať každá veková kategória. Čítanie časopisu, ktorý bude chodiť do schránky na meno dieťaťa je výbornou alternatívou k večnému sedeniu nad tabletom alebo pozeraniu televízie. Aj toto je jeden z krokov, ako doviesť dieťa k čítaniu. Okrem toho sa naučí vyhľadávať informácie aj inde ako na internete. Nikdy to nie je na škodu.

Hudobné lekcie

Hudobné lekcie môžu byť drahé, takže darovať ratolesti jednu či dve hodiny na skúšku, je naozaj dobrý nápad. Určite ste už počuli, že hra na hudobný nástroj výborne rozvíja detský mozog a keď sa dieťaťu „muzicírovanie“ zapáči, môže v lekciách pokračovať.

Vstupenky

Tu je výber tiež bohatý, či už ide o vstupenky na koncert, do divadla, do cirkusu alebo na tanečné predstavenie. Môžete dieťaťu venovať darčekovú kartu na niekoľko vstupov do kina alebo permanentku do plavárne. Kúpte vstupenku do observatória, detského múzea,  zoologickej záhrady či do zámku. Výborným nápadom je aj vstupenka do jaskyne. Stačí porozmýšľať, čo by ratolesti urobili najväčšiu radosť.

Dekorácie do detskej izby

Deti milujú priestor, ktorý si môžu vyzdobiť samy. Takže, čo chcú mať v izbe? Plagát Eiffelovej veže alebo Pokémona či obľúbeného youtubera alebo speváčky? Farebný koberec s motýľmi alebo futbalovým ihriskom? Dajte si tú námahu a zožeňte to. Uvidíte, akú radosť im spravíte!

Umelecké potreby

Ak máte doma budúceho umelca či umelkyňu, naplňte škatuľu kreatívnymi pomôckami, ako sú napríklad gumičky, flitre, samolepky, lesklé lepidlo a podobne. Uvidíte, že ich nikdy nebude dosť a môžete sa tešiť na nové a nové výtvory (ktoré potom potajomky môžete skartovať, lebo by ste sa už nedali do bytu či domu :)).

Semienka alebo mäsožravá rastlinka

Zdá sa vám to „uletené“? Tak to skúste! Deti sa rady starajú o živé veci a vlastnoručne vypestovaná bylinka alebo kvetina urobí radosť tak dievčatám, ako aj chlapcom. Ak bývate v byte, nájdite vhodnú izbovku a ak v dome, môžete dopriať ratolesti niečo, o čo sa bude starať v záhradke. No a mäsožravé rastlinky – to je stávka na istotu. Malá investícia prinesie veľa radosti a vzbudí záujem dieťaťa o prírodu. Keď sa vám zdá jedna rastlinka málo, prikúpte malé záhradnícke náradie, pár záhradníckych rukavíc a napríklad malú veselú krhličku.

Kalendár so špeciálnymi dátumami

Toto je pre dieťa netypický, ale o to zábavnejší darček. Vyberte kalendár s obľúbenými zvieratkami, obrázkami, rozprávkovými postavičkami, autami či kvetinami a vyznačte vnútri farebne špeciálne dátumy – narodeniny, meniny, prázdniny a podobne. Výbornou voľbou sú aj personalizované kalendáre s fotkami dieťaťa, rodiny či kamarátov. To však už k tohtoročnému vysvedčeniu asi nestihnete. Takýmto darčekom však urobíte radosť aj na narodeniny, meniny či na Vianoce.

Personalizovaná kniha

Dnes nie je veľkým problémom a dokonca ani zvlášť veľkou investíciou dať dieťaťu vyrobiť knihu, v ktorej bude hlavnou postavou ono, jeho súrodenci, spolužiaci alebo kamaráti. Ktorú ratolesť nepoteší, ak sa nájde v knihe a ešte tam bude aj jej fotka? Stačí posurfovať po internete a nájdete viacero firiem, ktoré tieto milé darčeky vyrábajú.

Zážitkové darčeky

Máte doma dieťa, ktoré miluje dobrodružstvá a vyhľadáva stále niečo nové? Aj keď nebývate v meste a vaše možnosti sú obmedzené, venovať jeden deň výletu za dobrodružstvom určite môžete. Zoberte ratolesť do niektorého z množstva detských centier, doprajte jej hodinku či dve v jump aréne, prípadne na lezeckej stene, vyskúšajte lanové centrum, dohodnite sa so známymi a navštívte Escape room (tímová úniková hra), prípadne jedno z centier, kde sa možno zabaviť pri laserových hrách či paintballe alebo si doprajte rodinný let balónom.  Možností je neúrekom.

Návšteva ekoparku či biofarmy

Deň strávený v prírode s možnosťou nakŕmiť zvieratká, okúpať sa v jazere alebo si zachytať ryby či dopriať si výborné domáce jedlo, patrí k pekným zážitkom.  Zoberte si piknikovú deku a dobrodružstvo začína!

Poukaz na želanie podľa výberu dieťaťa

Darujte dieťaťu vlastnoručne pripravený poukaz na želanie podľa jeho výberu. Riskujete, že si vyberie neskutočnú „hlúposť“, s ktorou nebudete súhlasiť, ale určite ho touto možnosťou potešíte :))

Prečítajte si tiež:

Kto už len toto vymyslel? I keď, na druhej strane...

S odmenami za vysvedčenie nepreháňajte

Fotogaléria


Foto: thinkstock.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia