Večerníčkoví DROBCI sa dočkali aj svojej knihy

Večerníčkoví DROBCI sa dočkali2017-06-14 00:30:36 |

Hrdinovia úspešného slovenského animovaného večerníčka DROBCI – dvaja bratia Ben a Tom – sa dočkali už aj svojej knihy. Publikácia autorky a producentky seriálu Vandy Raýmanovej vychádza vo vydavateľstve SLOVART.

„Kniha je krásna vec. Oproti animovanému filmu sa dá chytiť do ruky a človek si môže sám určiť čas, ktorý jej venuje,“ teší sa autorka. „Od začiatku som počítala s tým, že okrem animovaného filmu vznikne aj kniha. Mám veľkú radosť, že sa nám to podarilo.“

Sedemdielny animovaný večerníček odvysielala RTVS cez minuloročné Vianoce a už v januári začala spolupráca s vydavateľstvom. „Dohodli sme sa, že urobíme všetko pre to, aby sme Drobcov do leta vydali. Pre mňa ako producentku animovaných filmov išlo všetko prekvapivo rýchlo a hladko,“ opisuje vznik knihy Vanda Raýmanová. „Spolu s manželom sme doma nanovo prelúskali jednotlivé príbehy a presunuli ich z vizuálnej podoby do literatúry. No a ako sa na správnu detskú knihu patrí, zábavný obsah sme doplnili množstvom ilustrácií.“

Rovnako ako seriál, aj kniha rieši témy, ktoré zaujímajú škôlkarov.Je určená pre spoločné čítanie detí a ich rodičov, starých rodičov, starších súrodencov a všetkých, čo sa venujú deťom. Každá rozprávka sa skladá z niekoľkých častí a každá situácia je ilustrovaná na samostatnej dvojstrane. Obsahovo sú to stále príbehy dvoch malých bratov, ktorí v spoločných hrách spoznávajú svet, obrazovo je to kniha plná vecí, ktoré deti poznajú zo svojho každodenného života a spoločné rozprávanie o obrázkoch im určite obohatí slovnú zásobu,“ opisuje novú knihu DROBCI Vanda Raýmanová.

Spoluautorom textu je manžel Juraj Raýman a spoluautorkou ilustrácii Ivana Šebestová. Kniha vznikla s finančným prispením Fondu na podporu umenia. Prvý raz bude verejne predstavená už v sobotu 17. júna o 14:30 na Bratislavskom hrade ako súčasť detského programu počas charitatívnej akcie Avon Pochod.

Fotogaléria


Foto: tlačová správa
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia