Monumentálna hlúposť, hodnotia ľudia tento trik

Monumentálna hlúposť, hodnotia ľudia
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2017-05-29 13:45:28 |

Pri absencii ďalšieho páru rúk, očí v zadnej časti hlavy a pár hodín denne naviac je starostlivosť o deti náročná. Niet divu, že sa mamy snažia uľahčiť si to...

Určite ste sa už aj vy neraz inšpirovali „zlepšovákmi“ z dielne svojich známych alebo z internetu, ako robiť veci jednoduchšie. Hľadáme návody, ako rýchlo a ľahko deťom zdravo navariť, ako ich čo najpohodlnejšie a najrýchlejšie okúpať, vychystať von či uspať. Zdá sa však, že niekedy je to aj za cenu zdravého rozumu... Veď ako inak možno ohodnotiť nápad jednej mamičky, ktorá vymyslela spôsob uspávania bábätka pomocou zapnutého mixéra a zdá sa jej to také perfektné, že to ešte aj zverejnila.

Fotky aj video šialeného uspávania sa objavili na stránke Reddit. Nie je isté, či to s takouto metódou myslí mamina vážne alebo ide len o vtip. Lebo veď pripevniť detské kresielko aj s bábätkom  akousi lepiacou páskou s elektrickým mixérom a snažiť sa ho takto uspať, nie je úplne v harmónii so zdravým rozumom.

„Toto je monumentálna hlúposť, ktorá môže dieťaťu veľmi ublížiť,“ či „Myslím, že smrť je nepravdepodobná, ale ťažko zlomené rameno alebo noha prichádzajú do úvahy“, toto sú dve z tých slušnejších reakcií. Ľudia poukazujú najmä na to, že lepiaca páska, ktorou je kresielko s mixérom spojené, sa môže nejako zamotať a dieťa sa ocitne raz - dva v mixéri. 

Výkonný riaditeľ Medzinárodnej asociácie pre bezpečnosť detí Colleen Driscoll pridáva pohľad z profesionálneho hľadiska. „Nielen rodičia, ale všetci spotrebitelia by mali dodržiavať pokyny výrobcu pri používaní akéhokoľvek zariadenia,“ zdôraznil a pripomína, že úprava výrobkov alebo ich používanie na iný účel, než na aký sú určené, môže viesť k zraneniam. Používanie mixéru na uspávanie by sme v pokynoch pravdepodobne hľadali len veľmi ťažko...

Mama snažiaca sa uspať dieťa mixérom nie je jediná, komu napadla „múdra“ myšlienka. Možno si ešte spomeniete na rodičov, ktorý vďaka ručnému mixéru vyrobili malému synčekovi vo vani bublinkový kúpeľ. To bolo ešte nebezpečnejšie.

Prečítajte si tiež:

Najvtipnejšie dôvody, prečo deti plačú

​Jeden z najväčších mýtov: Toto pri otrave nerobte!

Fotogaléria


Foto: YouTube.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia