Fúha, to bolo o chlp: Uškatec stiahol dievčatko do vody

Fúha, to bolo o
Ilustračné foto
Zdroj: foto: youtube.com
2017-05-23 13:30:36 |

Opatrnosti nie je nikdy dosť! I keď na prvý pohľad by ste si povedali, že taký uškatec je rozkošné a plaché zviera, opak môže byť pravdou.

Video, na ktorom je zachytený moment, keď uškatec stiahne z móla dievčatko a vtiahne ho vo vody, vzniklo v prístave na Steveston Fisherman's Wharf v Richmonde v Kanade.

Ani nie minútové video natočil Michael Fujiwara z Vancouveru v čase, keď turisti kŕmili pečivom uškatca hľadajúceho pri pobreží ryby. Ide o zaujímavý pohľad, ktorý si nikto nechce nechať ujsť. Zdá sa, že zviera je hravé. Nikomu by nenapadlo, že až tak veľmi... Zábery ukazujú, ako chytil dievčatko, ktoré si sadlo na mólo, aby lepšie videlo.

Pravdepodobne otec alebo niekto známy okamžite skočil do mora a v priebehu niekoľkých sekúnd dievča zachránil. To bolo z incidentu traumatizované, no nič vážne sa mu nestalo. V šoku zostal aj samotný aktér celej drámy, lebo viac sa v ten deň pri móle neukázal.

Uškatce sú veľmi inteligentné a všeobecne sú považované za plaché. V minulosti však boli hlásené už viaceré agresívne útoky na ľudí. Či v tomto prípade išlo o útok alebo sa chcel len pohrať, nie je jasné. V každom prípade je potrebná pri bližšom kontakte s akýmkoľvek zvieraťom opatrnosť. Cez letné prázdniny sa v rámci dovoleniek dostaneme do rôznych končín sveta a môžeme zažiť rôzne situácie. Ak sa chcete vyhnúť podobným spomienkam, akú bude mať toto dievčatko, upozorňujte deti na všetky nebezpečenstvá a nespúšťajte ich z očí. 

Prečítajte si tiež:

VIDEO: Toto sa stane, keď odignorujete návod

​Zachovajte chladnú hlavu, aj keď sa dieťa zraní

 

Fotogaléria


Foto: YouTube.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia