Novinka pre malých počítačových „maniakov“

Novinka pre malých počítačových
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2017-04-22 16:50:52 |

Máte aj vy doma dieťa zbláznené do elektroniky, ktoré by najradšej všetok čas trávilo pri počítači, tablete či smartfóne? Čo tak využiť to na vzdelávanie?

Začiatkom tohto týždňa bol spustený nový edukačný portál, ktorý je určený deťom od 6 rokov.  Má poslúžiť ako vzdelávacia platforma ponúkajúca kompletné osnovy zamerané na výučbu základných princípov programovania, tvorby algoritmov a herného dizajnu. Pomôže najmä ako vzdelávacia pomôcka nielen pri kódovaní, ale aj pri vývoji hier a rozšíri rôzne technologické zručností detí a žiakov.

Web je navrhnutý nielen pre samotné deti, ale má slúžiť aj ako kompletný materiál pre učiteľov. Ten môžu využívať priamo na vyučovaní, pretože je aplikovateľný a použiteľný pre všetky školy u nás. Okrem toho je platforma vhodná aj pre rodičov, ktorí ju môžu sprostredkovať svojim deťom.

Obsah pre učiteľov a žiakov

Web momentálne ponúka tri rôzne kurzyorientované najmä na programovanie hier, tiež úlohy a námety na programovanie v prostredí Scratch. Neskôr bude k dispozícii viac kurzov. Všetci si tu nájdu kompletný hardware, príslušenstvo, rôzne aktualizácie a podporu, ktorá bude slúžiť pre učiteľov. V neposlednom rade nemôže chýbať zábava, kreativita a angažovanosť.

Všetky kurzy sú k dispozícii zdarma. V jednotlivých blokoch videí nechýbajú návody, vďaka ktorým užívatelia budú vedieť pokračovať vo vytváraní hier, zábavných animácií a príbehov. Každý kurz má svojho inštruktora.

Informácie nájdete na stránke https://www.kidscodr.sk.

 


Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia