Trojročnému synovi známeho speváka diagnostikovali rakovinu

Trojročnému synovi známeho speváka
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2017-03-24 14:30:41 |

Kanadský spevák Michael Bublé prežíva nočnú moru každého rodiča. Malý synček Noah trpí rakovinou pečene.

41-ročný spevák, ktorý sa preslávil hitom Home, prežíva s manželkou, herečkou Luisanou Lopilato, neradostné časy. Počas bežnej prehliadky u lekára našli ich staršiemu, len trojročnému synovi, na pečeni zhubný nádor. Okamžite začali s chemoterapiou a spevák prerušil všetky svoje vystúpenia, aby sa mohol venovať rodine. „Sme zdrvení správou o rakovine nášho staršieho syna Noaha. S Luisanou sme načas odložili prácu bokom, aby sme mohli všetok náš čas a pozornosť venovať Noahovi. V tomto náročnom čase prosíme všetkých o modlitby za nášho syna a súkromie pre našu rodinu. Máme pred sebou dlhú cestu a dúfam, že s podporou rodiny, priateľov a fanúšikov po celom svete túto bitku vyhráme,“ vyhlásil spevák na svojom Facebooku oficiálne stanovisko pre médiá a fanúšikov.

Zdá sa však, že Noah je veľký bojovník a podľa najnovších informácií je na najlepšej ceste k vyliečeniu. Vo februári, len tri mesiace po diagnóze, zverejnil spevák radostné vyhlásenie. „Sme vďační, že môžeme vyhlásiť, že náš syn Noah si viedol počas terapie skvele a lekári sú ohľadom jeho budúcnosti veľmi optimistickí. Po celý čas bol veľmi statočný a neustále nás inšpiruje svojou odvahou..“ Vyhlásil spevák a zároveň poďakoval všetkým lekárom a fanúšikom, ktorí sa za chlapca modlili a posielali mu množstvo podporných odkazov.  

Štatistiky diagnostiky rakoviny u detí sú desivé. V roku 2016 bolo len v USA diagnostikovaných 10380 prípadov rakoviny u deti do 15 rokov. Pozitívnou správou však je, že až 80% detí sa po diagnóze dožije viac ako päť rokov. To je v porovnaní s rokom 1975, keď sa piatich rokov po diagnóze nedožilo 50% detí, výrazné zlepšenie. Môžeme len veriť, že sa štatistiky budú každým rokom zlepšovať a detí, ktoré úspešne prekonajú zákernú chorobu, bude pribúdať.

Prečítajte si tiež:

Pediatri odkazujú: Týchto 7 vecí prestaňte robiť

Mesiac narodenia: Čo hovorí o zdraví vášho dieťaťa

 

Fotogaléria


Foto: Instagram
Zdroj: st, www.cancer.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia