Tohto chlapčeka mama odmietla, lebo vyzerá ako mimozemšťan

Tohto chlapčeka mama odmietla,
Ilustračné foto
2017-03-22 13:30:43 |

Chlapčiatko, ktoré ešte nemá meno, sa narodilo v pondelok v Indii. Keď 35-ročná mama Khalida Begum zbadala bábätko s malou hlavou a vyvalenými očami, zostala v šoku.

Bábätko sa narodilo s extrémne vzácnou deformitou hlavy. Tá je malá a oči sú veľké. Na prvý pohľad asi každému pripomenie mimozemšťana. Lekári chlapčekovi diagnostikovali vážnu formu ichtyózy (Harlekýn), čo je vrodené kožné ochorenie. Ide o ťažkú genetickú poruchu, ktorá sa prejavuje tzv. hrošou kožou a deformitami. Príznaky u tohto chlapca sa však viac podobajú na zriedkavé ochorenie anencefália, ktoré bráni normálnemu vývoju mozgu a kostí lebky.

„Niekoľko častí tela dieťaťa nie je úplne vyvinutých,“ hovorí mama, ktorá priznala, že keď ho zbadala, museli ho rýchlo od nej odniesť preč. „Nemohla som uveriť, že som porodila chlapca podobajúceho sa na mimozemšťana. Bola som šokovaná a zarmútená, preto som požiadala pôrodnú asistentku, aby ho dala preč z mojich očí,“ opisuje svoje pocity. Doma má štyri zdravé deti, preto jej vôbec nenapadlo, že by mohla porodiť takto veľmi choré bábätko. „Trvalo mi istý čas, než som absorbovala ten šok,“ dodala.

Dedinčania z Kadamgachi neďaleko mesta Katihar  sa hrnú teraz do domu rodiny, lebo veria, že chlapček je reinkarnovaný boh Hanumán - tzv. „opičí boh“. Indovia označujú Hanumána za polobožskú bytosť. Má aj svoje chrámy a na niektorých miestach Indie je veľmi populárny. Chlapcov otec Mohammed si tiež myslí, že ho zoslaný na zem božskými bytosťami. Pravdepodobnosť, že dieťa prežije, je veľmi malá. Okrem vonkajších deformít má nevyvinuté aj viaceré vnútorné orgány.

Prečítajte si tiež:

Jeho braček má len 13 týždňov a zomiera. Toto urobil

Bábätko sa narodilo bez očí, mama je z toho zničená

Fotogaléria


Foto: reprofoto YouTube.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia